TEHNO PREGLED

Google Maps ima nove značajke za lakšu navigaciju: Evo što nude

03.11.2023 u 13:52

Bionic
Reading

Riječ je o ukupno šest značajki, među kojima su traženje vizualnih orijentira, pretraživanje u proširenoj stvarnosti i pokretanje Immersive View for Routes

Aplikacija Maps najnoviji je Googleov proizvod pojačan značajkama pogonjenim umjetnom inteligencijom.

Riječ je o ukupno šest značajki, među kojima su traženje vizualnih orijentira, pretraživanje u proširenoj stvarnosti i pokretanje Immersive View for Routes.

Pogledajmo ih sve redom.

Vizualno pretraživanje

Alat Visual Search koristi fotografije koje dijele korisnici Google Maps kako bi ponudio odgovore na općenitije upite tijekom pretraživanja. Recimo, možete unijeti upit street art u Google Maps i dobiti odgovarajuće slike s lokacija u vašoj blizini.

Ako želite pronaći kafić koji nudi animal latte art (crteže životinja u kavi), Maps bi trebali ponuditi slike koje odgovaraju tom opisu. Ova bi značajka trebala već biti dostupna za uređaje s operativnim sustavima Android i iOS.

Istraživanje prema temi

Kada tražite nešto na Google Maps, vaši će rezultati uskoro izgledati drugačije nego inače. Naime, u Googleu koriste umjetnu inteligenciju za grupiranje rezultata u različite teme.

Cilj je grupirati različite vrste rezultata u tematske popise, pa biste se - kad vidite popis koji odgovara vašim interesima - trebali moći usredotočiti na relevantnije rezultate.

Te rezultate možete spremiti na popise za kasnije pregledavanje.

Immersive View za Routes

Umjetna inteligencija je također upogonjena kako bi spajala milijarde slika prikupljenih za Street View, kako bi stvorila interaktivni prikaz bilo kojeg mjesta.

Tako, primjerice, možete dobiti simulacije prometa i vremenske prilike, dobiti upute za vožnju biciklom, pješačenjem ili autom, između ostalog.

Vožnja i navigacija

Uskoro ćete tijekom navigacije primijetiti realističnije zgrade i trake autoceste. Također ćete vidjeti kada na ruti postoje trake za brzu vožnju, kao i ograničenja brzine u 20 dodatnih država.

Informacije o punjačima za električna vozila

Google Maps će vam reći je li punjač kompatibilan s vašim automobilom, kada je ta stanica posljednji put korištena i koliko je punjač brz ili spor.

Proširenje za Google Lens

Search With Live View sad je postao Google Lens in Maps, a ta bi značajka trebala postati dostupnom u 53 nova grada, među kojima su Austin, Las Vegas, São Paulo, Taipei i Rim.

Kucnete li sličicu objektiva, možete podići telefon prema gore i usmjeriti ga prema svijetu oko vas.

Google Maps će tada prikazati informacije o objektima u prikazu, kao što su bankomati, javni prijevoz, restorani i trgovine, piše Life Hacker.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.