PRIČA SE

Insajderi sve sigurniji: iPhone 13 koristit će baš ovu popularnu tehnologiju zaslona

20.07.2021 u 12:07

Bionic
Reading

Velik broj izvora predlaže da će novi iPhone doći s ekranom koji koristi 'always-on' tehnologiju, a šuška se i o dolasku novog MacBooka Pro koji će na tržište stići već u rujnu

Sve veći broj izvora potvrđiuje je da će iPhone koji izlazi ove godine koristiti zaslon always-on. Prema izvješću 9to5Maca, Bloombergov je Mark Gurman u sklopu newslettera 'Power On' objavio da će iPhone za 2011. vjerojatno imati 'prikaz sličan onom na Apple Watchu' s boljom baterijom i zaslonom od 120 Hz, manjim izrezom na vrhu zaslona, čipom A15 i nadograđene funkcije snimanja videa.

Gurman nije nabrojao funkcije always-on zaslona, makar druga objava Maxa Weinbacha spominje korištenje LTPO (low-temperature polycrystalline oxide) panela koji, kao u slučaju Apple Watcha i nekih Androida, može spustiti brzinu osvježenja ekrana kako bi smanjio potrošnju baterije. Korisnici novog iPhonea tako će moći vidjeti neke notifikacije i sat bez potrebe za aktivacijom uređaja.

Gurman također najavljuje skorašnji dolazak redizajniranog MacBooka Pro. Autor očekuje da će Apple početi proizvoditi laptope s mini LED zaslonima tijekom trećeg kvartala ove godine, uz datum izlaska između rujna i studenog. Najnoviji MacBook Pro navodno će imati 'ravni' dizajn kao novi iMacovi te će doći s Appleovim popularnim čipom M1 koji će podržati do 64 GB RAM-a, prenosi Engadget.

  • +6
iPhone 12 Pro slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić