BRITANCI BI IH ZABRANILI

Nema vožnje s Google Glassom!

01.08.2013 u 16:00

Bionic
Reading

Britanci, prema svemu sudeći, neće smjeti nositi Google Glass dok voze, kako im surfanje internetom na minijaturnom ekranu ne bi odvlačilo pozornost od vožnje

Google Glass još nije ni ušao u komercijalnu primjenu, a već su mu izdane brojne zabrane. Od zabrane korištenja u pojedinim kafićima, američkim kazinima, bolnicama, kinima, sportskim dvoranama, pa čak i u fakultetskim predavaonicama.

Posljednja u nizu zabrana mogla bi doći iz Velike Britanije gdje britansko Ministarstvo prometa ozbiljno razmišlja o zabrani vožnje s Google Glassom.

Kako prenosi Telegraph, u Ministarstvu prometa zabrinuti su da bi Google Glass svojim interaktivnim mogućnostima mogao odvući pažnju vozača s ceste.

'Veoma je važno da vozači posvete punu pažnju događajima na cesti kad sjede za volanom te da ne rade ništa što bi ih u tome moglo ometati', istaknuo je glasnogovornik Ministarstva.

Iako u Googleu tvrde kako Google Glass manje odvlači pozornost od mobilnog telefona, u Britaniji se očito s time ne slažu.

Već su najavili kako će u suradnji s policijom kažnjavati vozače koje uhvate s Google Glassom na nosu.

Inače, Britanci neće biti prvi koji će zabraniti vožnju s Google Glassom. Američka savezna država West Virginia već je pokrenula postupak za uvođenje zabrane vožnje s Google Glassom.