MALA PAUZA

Nema Flasha, a igraju vam se web igre? Zaigrajte ih uz HTML 5!

17.08.2017 u 08:03

Bionic
Reading

Na pauzi ste za ručak i sve što želite je pokrenuti neku malu videoigru i ubiti pola sata vremena. Problem je, doduše, što vaša firma ne dozvoljava instalaciju Flasha, što znači da ste nasukani, zar ne? Pa...vjerovali ili ne, postoji nada

Igre napravljene za HTML 5 funkcioniraju u bilo kojem modernom pregledniku i rade bez ikakvih dodataka ili instalacija. Plus, neke od njih izgleaju puno bolje od svih Flash igara koje ste do sad pokrenuli. Idući put kada ste na pauzi, zaigrajte neke od ovih izvrsnih besplatnih igara stvorenih za vaš preglednik.

Pool Billiard

Ako ne možete fizički otići odigrati partiju biljara, to možete učiniti u pregledniku. Ako ste apsolutni maher, pozabijat ćete sve kugle numeričkim redom, no to je vrlo, vrlo težak zadatak koji većini gejmera neće poći za rukom. Bilo kako bilo, ovaj biljar je izvrsna razbibriga za koju vam ne treba previše vremena.

Sports Mahjong

Sports Mahjong sličan je klasičnom Mahjongu, a ističe ga sportska tematika. Gameplay je više manje isti kao i kod originala: tražite parove i čistite ploču. Igra ima nabrijanu glazbu, mogućnost miješanja pločica i pomoć u slučaju da ne znate kako dalje. Ukratko - ako volite Mahjong i tražite varijaciju na temu, Sport Mahjong je dobar izbor.

Time Connect

Ako tražite drukčiju igru pronalaženja parova, Time Connect je varijacija koja u priču ubacuje dodatni izazov. U njemu morate spojiti dva ista polja, no između njih ne smije biti ničega, a jedino mjesto za manevar su dva skretanja od 90 stupnjeva. Vaš cilj je počisititi ploču i prebaciti se na sljedeći izazov čim brže možete.

Badland

Badland je izvrsna arkadna igra za više igrača na jednom uređaju. Njezina popularnost dosegla je vrhunac na mobilnim platformama, a sada ju možete zaigrati i u pregledniku. Badland vas vodi u tajnoviti i čudan svijet u kojem kontrolirate leteće klonove koji nastoje preživjeti nemoguće zamke. HTML5 verzija Badlanda ima velik broj izazovnih nivoa i misija, ludih zvučnih efekata i fantastičnih prizora.

Galaga Special Edition

Ako ste obožavatelj pucačina stare škole, definitivno znate za Galagu. HTML5 verzija ove igre dolazi sa izvrsnim zvučnim efektima i glazbom te uglavnom puca na gejmere koji su igru zaigrali još u osamdesetima. Galaga za HTML5 ima 25 jedinstvenih razina, hrpu bonusa, dostignuća i prilika za slavu. Uostalom, rekordni rezultati neće nastati sami od sebe.

Zvuči kao Tetris, izgleda kao Tetris no nipošto nije Tetris. U Tentrixu koristite prepoznatljiva geometrijska tijela iz Tetrisa, a zadatak vam je poništiti redove i stupce koji zatrpavaju ploču. Na raspolaganju su vam tri različita oblika, a vaš zadatak je sva tri smjestiti na pravo mjesto kako biste nastavili. Nakon što ispunite ploču i ne možete napraviti niti jedan dodatni potez, igra je gotova. Uglavnom, ako volite slagalice, voljet ćete Tentrix.

King of Thieves

King of Thieves je zarazna platformska avantura iza koje stoje genijalci odgovorni za Cut The Rope. Svaki nivo napravljen je da iskuša vaše platformske vještine. Vaš zadatak je manevrirati oko prepreka i neprijatelja odskakujući među zidovima sve dok se ne domognete kovčega sa blagom. Ludi likovi, ludi topovi, ludi šiljci - sve ovo morat ćete izbjeći u minimalnom mogućem vremenu uz ovaj uzbudljivi hibridni naslov za više igrača.