Viktor: steampunk avantura

Ne znate što igrati? Pomozite vepru Viktoru da pokori Austro-Ugarsku

tportal

Izvor: Viktor / Autor: Viktor

Industrija videoigara u Hrvatskoj cvjeta unazad par godina, no ova igra je nešto sasvim drugačije - Viktor je vepar koji se u svojoj misiji oslanja na kišobran, prijatelje i malo crnog humora

Kada zamislite igru o vepru koja pokušava postati vladar Austro-Ugarske, pritom se oslanjajući na svoje prijatelje, svoj vjerni kišobran i malo crnog humora, vjerojatno mnogi od vas ne znaju da takva stvar već postoji. Zove se Viktor i izašao je početkom ove godine kao ponos i dika Studija Spektar.

Studio Spektar čine trojica entuzijasta, Sven (ilustrator), Zvonimir (animator) i Aleksandar (programer), svaki sa svojim prednostima i pokojom manom. Na Viktoru su radili dvije godine, a prije samog izlaska, igra je već osvojila Rebootovu nagradu za najkreativniju nadolazeću indie igru.

Lik iz igre Viktor

Lik iz igre Viktor

Izvor: Studio Spektar / Autor: Studio Spektar

Ova 2D point-and-click avantura krovesti će vas kroz predivne steampunk verzije gradova poput Budimpešte i Praga, ali i malo neobičnijih mjesta poput Danteovog Pakla. Neki od Viktorovih prijatelja su i Franz Kafka i Nikola Tesla, a kroz igru ćete naići na bezbroj puzzli, kratkih trkaćih igara i totalno bizarnih prizora.

Igra koju boli briga za političku korektnost i samo vas želi nasmijati (i zaprepastiti) svojim šarmom. Ako vas zanima koji ste vi lik iz igre Viktor, možete provjeriti na ovom kvizu.

Viktor košta $9,60 i dostupan je na Steamu. Ako vam je ovo ljeto premonotono i želite unijeti malo ekstravagantnih dijaloga, loših viceva i nadasve lijepih likova i lokacija, dajte Viktoru šansu. Nije lako postati carem Austro-Ugarske!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!