BESPLATNI I LAŽNI

Ne nasjedajte na novu internetsku prevaru, Nintendo vam neće dati Switch za PC

03.04.2017 u 14:33

Bionic
Reading

Prije kojih mjesec dana Nintendo je u prodaju pustio svoju novu igraću konzolu Switch. Nije trebalo dugo čekati prije no što su se počele pojavljivati prve prijevare

Hakeri vrebaju lakovjerne i nepromišljene među nama koji traže sotver pomoću kojeg mogu igrati igre za konzolu Nintendo Switch na njihovim stolnim računalima. 

Kako navode u tvrtci za računalnu sigurnost Symantec, pojavila su se web odredišta koja nude alate onima koji žele emulirati Switch na PC-ju. 

Ako ne znate o čemu se radi, emulator je softver koji omogućava vlasnicima stolnih računala pokretanje i igranje igara inače namijenjenih igraćim konzolama kao što su PlayStation, Xbox ili već spomenuti Switch bez kupovine same konzole i pratećeg hardvera i softvera. 

Na YouTubeu je moguće naći više demonstracijskih videa i vodiča kako ti alati funkcioniraju, s poveznicama na web odredištima gdje ih je moguće preuzeti.

Kao i brojne druge stvari koje izgledaju previše dobro da bi bile istinite, emulator za Switch je obična prijevara. Nakon što preuzmete besplatan softver od vas će zatražiti ispunjavanje ankete kako bi dobili šifru za otključavanje. 

U boljem slučaju netko će na vama zaraditi jer je preusmjerio promet na određeno web odredište. U lošijem... Pa, pokupit ćete viruse ili malver, a vaši podaci će završiti kod spamera. 

Sporni emulatori dostupni su za stolna računala s operativnim sustavima Mac i Windows. Izbjegavajte ih pod svaku cijenu.

Više: Symantec