NEMOJTE I VI

Nasjeli na lažnjak pa upropastili iPhone

24.09.2013 u 15:33

Bionic
Reading

Netko s malo bolesnim smislom za šalu napravio je lažne reklame, u kojima se tvrdi kako nadogradnja na iOS 7 čini iPhone otpornim na vodu. Vjerovali ili ne, bilo je ljudi koji su na to nasjeli

Lažne informacije nekoliko su dana kružile društvenim mrežama, piše Independent, potkrijepljene lažnim oglasom (koji, ruku na srce, prilično sliči na nešto što bi izašlo iz marketinške radionice u Cupertinu).

'Nadogradite na iOS 7 i postanite otporni na vodu', stoji u oglasu, u kojem se dalje objašnjava kako će 'u slučaju nužde pametni prekidač isključiti napajanje energijom i s time povezane komponente kako bi se spriječilo oštećivanje iPhoneove osjetljive elektronike'.

Vlasnici iPhonea koji su navodno povjerovali oglasu testirali su tvrdnje u njemu tako što su uronili svoju skupu igračku u vodu. Pogađate, rezultat ih je razbjesnio. Jedan od njih svoj je bijes izrazio na Twitteru: 'OK, tko god je rekao da je iOS 7 vodootporan, može se j*****.'

Priča je navodno krenula sa sitea 4chan, i inače poznatog po podvalama, sprdnjama i zezancijama. Između ostalog, lansirali su lažnu vijest prema kojoj je pjevaču Justinu Bieberu dijagnosticiran rak na Twitteru, što je brojne obožavateljice potaklo na brijanje glave u znak podrške svom idolu.

Novu inačicu Appleovog operativnog sustava dosad je preuzelo 200 milijuna korisnika. Prema podacima te kompanije, tijekom prvog vikenda prodano je devet milijuna modela 5s i 5c, pri čemu je prvi ostvario daleko bolje rezultate.