PRATITE UŽIVO I GLASAJTE

Naši sude i natječu se na svjetskom znanstvenom natjecanju!

05.06.2013 u 14:53

Bionic
Reading

Dr. sc. Marko Košiček, pobjednik prvog međunarodnog Laboratorija slave 2008, izabran je za člana žirija završnice međunarodnog natjecanja koja će se održati u petak, 7. lipnja u Velikoj Britaniji

Povodom završnice, u kojoj će nadamo se sudjelovati i ovogodišnja hrvatska predstavnica Andrea Gelemanović, British Council i Institut Ruđer Bošković u suradnji organiziraju zajedničko javno gledanje natjecanja koje će se uživo prenositi s Festivala znanosti u Cheltenhamu u petak, 7. lipnja u 19:30 h prema hrvatskom vremenu.

Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže javnom gledanju u dvorani 3. krila, Institut Ruđer Bošković, Bijenička 54, Zagreb i sudjeluju u odabiru najboljeg kandidata prema glasovima međunarodne publike. Svi gledatelji u publici imat će priliku dati svoj glas jednom od deset finalista čiji će se popis znati nakon kvalifikacijskih natjecanja u četvrtak, 6. lipnja. Nadamo se da će se među njima naći i hrvatska predstavnica, mlada studentica molekularne biologije, Andrea Gelemanović iz Samobora. Mjesto u publici rezervirajte porukom na ovom linku.

Svi koji u petak ne mogu doći u Institut Ruđer Bošković, završnicu mogu pratiti i preko sljedećeg linka. Nažalost, online glasovanje iz Hrvatske nije moguće.

Laboratorij slave ili FameLab je inicijativa Festivala Cheltenham. Natjecanje je prvi put organizirano 2005. godine u suradnji s NESTA-om (www.nesta.org.uk) i ubrzo je, u partnerstvu s British Councilom, postalo jedno od vodećih svjetskih natjecanja u popularizaciji znanosti, u kojem ove godine sudjeluje preko 20 zemalja. U SAD-u se ono provodi u partnerstvu s NASA-om. Za više informacija o natjecanju posjetite ovu stranicu.