NOVITETI IZ BARCELONE

Najnoviji mobilni flagship iz Sonyja duguljasta je Xperia 1

25.02.2019 u 15:15

Bionic
Reading

Japanski tehnološki div za ovu je godinu pripremio duguljasti android pogonjen sedam milimetarskim procesorom i hrpom značajki odgovornih za uspjeh drugih Sonyjevih brendova

Sony Mobile Communications u Barceloni je predstavio novi model Xperia 1. 'Predstavljamo novu viziju našeg Xperia branda da bi našim korisnicima donijeli doživljaje koji su van granica zamislivo' komenitrao je predstavljanje uređaja Mitsuya Kishida, predsjednik Sony Mobile Communications.

Sonyjev flagship neobično je duguljast telefon opremljen 21:9 CinemaWide 6.5 inčnim HDR OLED zaslonom kojeg pokreću tehnologije korištene pri konstrukciji televizora BRAVIA TV.

Xperia 1 ima 10-bitnu tonsku gradaciju koja pruža dublje razine crne, kao i kontrastnije boje. Uređaj nudi i Creator mode opciju inspiriranom je Master Monitor reprodukcijom boja Sonyjeve profesionalne tehnologije koja se koristi u filmskoj industriji. Zaslon zajedno s originalno razvijenom obradom slike podržava širok spektar boja ITU-R BT.2020, kao i DCI-P3 s Illuminantom D65.

STIGAO JE GALAXY FOLD

Pet stvari koje trebate znati o Samsungovom savitljivom smartfonu

Pogledaj galeriju

Podešenja zvuka za Xperiju 1 razvijena su u suradnji sa Sony Pictures Entertainmentom, s time da smartfon podržava Dolby Atmos.

Što se kamere tiče, ona dolazi s trostrukim objektivom (12 MP): 16 mm za široke kadrove krajolika, 26 mm objektiv i 52 mm objektiv za telefoto snimanje (ekvivalent 35 mm).

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

Tehnologije iz Sonyjevog α fotoaparata s izmjenjivim objektivima primjenjene su u Xperia 1 kao BIONZ X for mobile. Algoritam omogućava smartphoneu da izoštri fokus točno u razini očiju, a također može kontinuirano snimati s do 10 fps AF/AE praćenjem (autofokus i autoekspozicija) za precizniji fokus i optimalnu ekspoziciju. 

Sa zaslonom omjera 21:9 Xperia 1 ima metalno kućište i Gorilla Glass 6 staklo s prednje i stražnje strane, kao i IP65/IP68 certificiranu otpornost na vodu.

Neobični zaslon

21:9 zaslon na Xperiji 1 puno je dulji nego standardni prikazi na kakve smo navikli gledajući popularne modele drugih proizvođača. Sony tvrdi da je glavna prednost ovakvog profila ekrana mogućnost lakog pregleda više aplikacija odjednom korištenjem značajke Smart sense.

Ispod poklopca

Xperiu 1 pokreće Qualcomm Snapdragon 855, a napaja se iz baterije kapaciteta 3330 mAh koja, prema Sonyju, u kombinaciji sa Smart Stamina načinom rada, Battery Careom i Xperia prilagođenim punjenjem osigurava da telefon traje tijekom cijelog dana.

Xperia 1 isporučuje se s Androidom 9 Pie i bit će dostupan na odabranim tržištima od kasnog proljeća 2019., a doći će u četiri boje: crnoj, ljubičastoj, sivoj i bijeloj. Više informacija o uređaju pronađite na njegovoj službenoj web stranici.