NE NASJEDAJTE

Najbolje prvotravanjske fore s interneta

Bionic
Reading

Da ne treba vjerovati svemu što piše na internetu znamo svi već poodavno, no upravo danas treba biti izuzetno oprezan. Pročešljali smo domaće i strane medije koje se bave ICT sektorom te izvojili za vas najbolje fore koje smo pronašli

Bilo domaći, bilo strani online mediji servirali su svojim čitateljima barem jednu prvoaprilsku šalu. Napravili smo mali pregled i izdvojili neke od nama najzabavnijih.

H&M pokrenuo kolekciju Marka Zuckerberga

Stilu odijevanja prvog čovjeka Facebooka Marka Zuckerberga osebujana je već godinama. Uz sve raskoši boja Zuck je tako za svoj stil odabrao samo dvije - sivu i traper plavu. Upravo iz tog razloga poznata robna marka H&M odlučila je u svoju ponudu uvrstiti upravo to, te vas riješiti svih nedoumica oko jutarnjeg oblačenja. ;)

Sony predstavlja prvi uređaj za hvatanje duhova - otporan na ljigu

Nakon trideset godina razvoja Sony je stvorio nemoguće - Proton Pack - uređaj za hvatanje duhova. Težak 6,66 kilograma, Proton Pack sadržava identičan mod izdržljivosti koji imaju najnoviji Sonyjevi pametni telefoni Xperia, a koji korisniku omogućuju još dugotrajnije vrijeme trajanja baterije.

Proton Pack integrira identičnu mogućnost usporene snimke kakvu imaju kamere iz Sonyjeve premium RX serije omogućavajući korisnicima hvatanje duhova u 960 frameova po sekundi te precizno snimanje njihovog kretanja u realnom vremenu. Tehnologija Near Field Communications omogućit će bežično spajanje Proton Packa s drugim Sonyjevim proizvodima poput BRAVIA televizora i Xperia pametnih telefona kako bi se snimljeni entiteti mogli pregledavati, prosljeđivati i dijeliti. Proton Pack je otporan na vodu i ljigu.


Google razvio uređaj virtualne stvarnosti koji donosi revoluciju - stvarnost

Google Cardboard Plastic donosi sve najbolje iz tehnologija virtualne stvarnosti te ih sjedinjuje sa stvarnošću. Nakon što uređaj postavite na glavu više ništa neće biti isto. Dočekat će vas raznolik svijet, pa stvarnosti.

Pogledajte kako radi Google Cardboard Plastic.

DISKOOOOOOOO

Google ne posustaje. Njihova usluga Karata odsad prepoznatljivog čovječuljka kojeg inače postavljate na željeno mjesto na kartama nudi u verziji disko plesača. Ako ga želite vidjeti u akciji dovoljno je u web pregledniku u polje za pretraživanje Visit Funky Town in the Google Maps App i Pegman će zaplesati.

Virtualna stvarnost u novoj dimenziji

Ovogodišnji buzzword definitivno će biti virtualna stvarnost i sve što je okružuje. Upravo iz tog razloga ekipa ThinkGeeka odlučila je predstaviti uređaj koji iskustvo podiže na jednu sasvim novu razinu.

Njihov VR Sensory Immersion Generator dodatak je bilo kojem postojećem uređaju za VR te ovisno o sadržaju koji korisnik gleda servira buđenje osjetila koja su zapostavljena. Tako ćete plutate li virtualnim oceanom biti doista poliveni vodom, uređaj će emitirati prigodne mirise virtualnih okruženja, lansirati projektile te izvoditi kojekakva druga čudesa.

Duolingo jastuk za učenje stranog jezika tijekom sna

Ostvario se san svakog sanjara koji želi tijekom sna učiti neki od stranih jezika. Za samo 99 dolara možete tako nabaviti jastuk koji će vam tijekom noći u glavu utrpati znanje željenog stranog jezika. Genijalno, zar ne. ;)

Facebook otvara ured u Zagrebu!

Saša Cvetojević Pixsell


Od prvotravanjske pošalice nije cijepljena ekipa informatičkog časopisa Bug. Objavili su tako da će Facebook će sredinom ovog mjeseca otvoriti regionalni ured u Zagrebu, odakle će pokrivati čitavu EEMEA (Eastern Eureope, Middle East and Africa) regiju. Direktor regionalne podružnice Facebooka bit će poznati poduzetnik Saša Cvetojević, koji je finalni ugovor o svojem novom angažmanu potpisao tijekom nedavnog posjeta SAD-u i Silicijskoj dolini, u samoj središnjici Facebooka.

Large Hadron Collider u koncertnoj dvorani

Smisla za humor su definitivno imali i u koncertnoj dvorani Royal Albert Hall. U službenom dijelu vijesti objavili su kako su ostvarili partnerstvo s CERN-om te dvoranu odlučili pretvoriti u akcelerator čestica - smanjeno izdanje LHC-a.

Preinaka dvorane i hodnika u nešto toliko složeno poput akceleratora čestica nije jednostavan proces, a usprkos postavljanju natpisa s upozorenjima bilo je nezgoda u prvim testovima. Tako je u ranim testovima prošli mjesec na probi glazbenika jedan morao otkazati stvar nakon što ga je čestica pogodila u prepone. Vodeći znanstveni stručnjak je rekao da u Hallu 'nisu imali pojma što rade'.

Googleova šala s mailom se obila o glavu

U Mountain Viewu obično svake godine ugodno iznenade sa šalama, no ovaj put je stvar neke možda koštala i radnog mjesta. Danas su korisnici Gmail servisa imali priliku iskoristiti 'drop the mic' opciju kojom bi 'zaključili mail' na način da pruže neki otkačen odgovor (Minion uz pripadajuću animaciju) i nikad ne vide dalje odgovore. Recimo da je posrijedi 'zadnja riječ' u mailovima. Odgovori će, naravno stići u inbox, ali tek pod 'all mail' tab, čime je bilo moguće propustiti bitne stvari.

Tipka 'mic drop' nije šala - stvar je stvarno radila, što je uzrokovalo dosta problema - posebno zato što se nalazila odmah pored uobičajene tipke za slanje maila (bez dodatka šaljive animacije). Na Google Product forumima se našlo niz korisnika koji su bili i ljuti i tužni, jer ih je opcija koštala posla ili pak vrijednog klijenta. 'Ne možemo si priuštiti ovakve greške tu gdje mi radimo', stoji u jednoj izjavi.

Googleu nije preostalo ništa drugo nego reagirati uklanjanjem 'mic drop' tipke te ponuditi ispriku za moguće probleme koje je ona uzrokovala.

Oko Sunčevog sustava s pristupom internetu

Royal Caribbean, jedna od najvećih kompanija vezanih uz krstarenja, obećala je kako će do 2030. godine imati spreman prvi svemirski brod - Orbiter of the Galaxies. U svemirska krstarenja tako bi se išlo luksuznim brodom, u kojeg kompanija planira integrirati sve poznate 'sitnice' namijenjene putnicima s brodova koji plove plavetnilom Zemlje. To, naravno, uključuje i pristup brzom internetu.

Prava šteta što nije riječ o nečem stvarnom, dalo bi se tako živjeti...