ZA ANDROID

Najbolje aplikacije koje možete koristiti i offline

21.05.2015 u 07:20

Bionic
Reading

Navikli smo da aplikacije moraju biti povezane s internetom kako bi nam bile korisne. No, to ne mora biti tako. Postoji više vrlo korisnih aplikacija koje možete koristiti i kad vam internetska veza nije dostupna

Evernote
Jedna od najsvestranijih aplikacija koje vam pomažu da bolje organizirate život. Istina, najveća joj je prednost to što usklađuje sadržaj koji u nju unesete na više uređaja, pa mu možete lakše pristupiti i koristiti ga.

Ipak, može biti iznimno korisna kad se nađete bez internetske veze - još uvijek možete pisati i spremati bilješke te pristupati podacima koje ste na uređaj povukli tijekom zadnje sinkronizacije. Odlično će poslužiti za, recimo, pohranu važnih informacija za situaciju kad se nađete u nepoznatom gradu ili u divljini.

Evernote će vam također omogućiti upravljanje troškovima, kreiranje popisa zadataka, pohranu fotografija...

Battery HD
Nađete li se na mjestu gdje nemate pristup internetu, nije teško zamisliti da nemate ni lako dostupan izvor energije (moguće ni hranu i vodu). Za potonje ćete se morati sami pobrinuti, no za prvo će vam dobro doći pouzdan alat za upravljanje baterijom. Battery HD obavijestit će vas koliko energije troši i najmanja značajka na vašem mobitelu, pa možete isključiti sve što nije nužno i produljiti rok trajanja baterije.

BeyondPod Podcast Manager
Ova će vam aplikacija omogućiti pretraživanje i preuzimanje podcastova, kako bi ih slušali offline koliko vas je volja, a može i automatski brisati preslušane. Nedavno je redizajnirana u stilu Material Designa.

Here Maps
Nokijine mape moguće je preuzimati na mobitel i koristiti za navigaciju te upute korak po korak offline. Pomoći će vam i pri pronalaženju restorana i trgovina u blizini, kao i pri snalaženju u tisućama zračnih luka i trgovačkih centara. Posebno korisne su informacije o javnom prijevozu u više od 900 gradova.

TripAdvisor City Guides
Kraljica među putnim aplikacijama, s podrškom rastuće zajednice, nudi recenzije, fotografije i povratne informacije putnika diljem svijeta, temeljem čega rangira mjesta koja vrijedi posjetiti i aktivnosti kojima se isplati baviti.

Google Drive
Iako je jedan od vodećih servisa za pohranu u računalnom oblaku, Drive omogućava preuzimanje datoteka i dokumenata na kojima radite na vaš mobitel ili tablet računalo, kako bi na njima mogli nastaviti raditi i dok niste na internetu. Kad se ponovno spojite, sinkronizirat će datoteke pohranjene online. Kako bi omogućili ovu značajku, kliknite 'i' ili ikonicu Options u datoteci u Driveu, pa kliknite 'Keep on Device'. Možete to napraviti s koliko god datoteka želite.

Pocket
Aplikacija za čitanje offline, pomoću koje možete preuzeti i za kasnije konzumiranje pohraniti članke, video i druge sadržaje. Krasi ju sučelje s lijepo dizajniranim pločicama.

Offline Dictionaries
Besplatna aplikacija s kojom ćete se lakše snaći u gradu zemlje čiji jezik ne govorite. Nudi veliku bazu sinonima i podršku za više od 50 jezika. Možete birati koje ćete jezike preuzeti.

Google Translate
Nije savršen, ali je iznimno jednostavan za korištenje i poslužit će za brzi prijevod na licu mjesta (unosom teksta ili glasovno), zahvaljujući podršci za više od 90 jezika. Ključne značajke su dostupne online, a možete i pohraniti prijevode za kasnije korištenje.

Google Maps
Kako bi preuzeli mapu za korištenje offline, otvorite područje kojim se namjeravate kretati, pa kliknite na traku za pretraživanje i upišite 'ok maps'. Drugi način na koji to možete napraviti je da kucnete na traku za pretraživanje i skrolate dok ne nađete opciju 'Make this map area available offline'.

Wikipedia
Da, i nju možete listati offline kad zatrebate referencu na brzinu ili želite dobiti okladu.

Više:Android Pit