SCOTLAND YARD NAREDIO

Nadzor interneta u internet cafeima

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 26.03.2010 09:38
  • Objavljeno 26.03.2010 u 07:05
internet cafe računala laptop

internet cafe računala laptop

Izvor: Corbis / Autor: Olaf Rayermann/Corbis

Prema tvrdnjama Scotland Yarda brojni teroristički napadi u Velikoj Britaniji koordinirani su ili se planiraju unutar javnih internet cafea. Upravo zato, vlasnicima cafea savjetuje se nadzor internetskih navika posjetitelja

Scotland Yard pokrenuo je ovu inicijativu u sklopu strategije britanske vlade kojom pokušava stati na kraj terorističkim aktivnostima, ili ih barem osujetiti. Vlasnicima internet cafea upućen je poziv na suradnju u ovoj novoj protuterorističkoj akciji.

Internet cafeima isporučeni su posteri s upozorenjem da Scotland Yard može provjeravati aktivnost koja je učinjena na pojedinom računalu, a isporučene su im i pripadajuće pozadine radne površine, koje upozoravaju na istovjetnu stvar.

'Nismo uputili poziv vlasnicima internet cafea da špijuniraju svoje korisnike, nego jednostavno želimo upozoriti i podići svjesnost građana o ovom problemu', izjavio je glasnogovornik britanske policije. 'Ne tražimo od vlasnika da nam isporuče podatke o svojim korisnicima, nego ih samo želimo upozoriti na to da povremeno trebaju pregledavati tvrde diskove svojih računala i po potrebi nam dojaviti svaku sumnjivu aktivnost', dodao je glasnogovornik.

Ova odredba nije obvezujuća za vlasnike internet cafea.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi