zbogom ptičici

Musk najavio da Twitter mijenja logo, evo kako bi trebao izgledati

24.07.2023 u 08:52

Bionic
Reading

Vlasnik tvrtke Twitter Inc, Elon Musk u nedjelju je nagovijestio da će rebrandingom plave ptice u slovo X društvenu mrežu odvesti u novom smjeru, nakon priznanja da se oglašivači sporo vraćaju na platformu

Promjena, koja se još nije mogla vidjeti u nedjelju poslijepodne, uslijedila je nakon Muskova nedavnog priznanja da su u odnosu na prethodno razdoblje prihodi od oglašavanja gotovo prepolovljeni.

Kao rezultat toga i velikog duga, priljev novca je u minusu. 'Privremeni logo X će se pojaviti kasnije danas', tvitao je Musk u nedjelju, dodavši da će 'X.com' sada voditi na stranicu Twittera. Muskova tvrtka X Corp vlasnica je Twittera.

Milijarder je u postu rekao da želi promijeniti logo Twittera pa je milijune svojih sljedbenika upitao sviđa li im se ideja promjene osnovnih boja na stranici iz plavog u crno. Objavio je sliku stiliziranog X-a na crnoj pozadini s temom svemira.

'Uskoro ćemo reći zbogom Twitter brendu i postupno, svim pticama', rekao je. Tvrtka je najavila da će promjene komentirati kasnije.

Podsjetimo, Meta Platforms, tvrtka Marka Zuckerberga koja upravlja Facebookom, Instagramom i WhatsAppom, lansirala je aplikaciju za kratke objave imena Threads, nekoliko dana nakon što je vlasnik Twittera Elon Musk privremeno ograničio broj tvitova koje korisnici mogu pročitati.

Musk je ranije na Twitteru napisao 'da je platio Twitter 44 milijardi dolara, da bi ga Zuckerberg kopirao i pokrenuo, te da je stvar postala osobna'.