MALI TRIKOVI

Možda to niste znali, no vaš novi iPhone od vas skriva ove mogućnosti

20.10.2016 u 08:34

Bionic
Reading

Najnovije izdanje mobilne platforme iz Applea, iOS 10, već sada se nalazi na velikom broju iUređaja. Van osnovnih značajki koje je Apple reklamirao, 'desetka' donosi i niz ponešto skrivenih trikova koji mogu olakšati svakodnevni rad

iOS 10 dopušta praktički neograničen broj otvorenih tabova u mobilnom internetskom pregledniku Safari. Kako se onda snaći među mnoštvom otvorenog sadržaja? Pa, nije potrebno skrolati - tabove je sad moguće pretraživati po sadržaju. Za ovaj trik valja okrenuti uređaj u pejzažni položaj i dodirnuti tipku za tabove. U gornjem lijevom kutu zaslona pokazat će se kućica za pretraživanje u koju je moguće ubaciti pojmove koji se traže u otvorenim tabovima, a iOS 10 će ih bez problema filtrirati i korisniku pokazati samo ono što je tražio.

Za osobe slabijeg vida, ili jednostavno za one kojima treba povećalo u nekoj situaciji, iOS 10 donosi mogućnost korištenja kamerice za povećanje nekog kadra na zaslonu. Ovu mogućnost valja aktivirati na Settings > General > Accessibility > Magnifier. Tu se nalazi i Auto-Brightness postavka koja će uvećani sadržaj učiniti nešto vidljivijim. Za korištenje ove opcije je potom dovoljno tri puta dodirnuti Home tipku iUređaja.


Vlasnici iUređaja instaliraju brdo aplikacija, a problem stiže kada se neka veća baš želi nadograditi novom verzijom iz App Storea...a prije nje je u redu za nadogradnje još nekoliko aplikacija. Korisnici sada mogu sami postaviti app za preuzimanje koji ima prioritet. Prilikom nadogradnji aplikacija, dovoljno je naći ikonicu appa u listi na glavnom zaslonu, napraviti hard press na zaslonu (što mogu samo najnoviji uređaji) i pojavit će se opcija Prioritize Download.

Apple je napokon omogućio korisnicima više opcija u karticama kontakata. Sada je moguće za svaki kontakt postaviti preferirani način komuniciranja (poziv, poruka, video ili email).