SIGURNIH DVA DANA KORIŠTENJA

Možda niste čuli za Gionee, no imaju mobitel s baterijom vrijednom zlata

02.05.2017 u 07:42

Bionic
Reading

Na zapadu je malo tko posebno upoznat s kineskim brandom Gionee, no riječ je o proizvođaču koji u Aziji štanca mobilne uređaje već duže vremena. Njihov novi phablet M6S Plus donosi 6GB radne memorije i bateriju od vrtoglavih 6.020mAh

Malo po malo, Gionee je kroz neke trgovine postao dostupan za kupovinu i u SAD-u te Europi. Stoga valja očekivati da će na lokalna tržišta stići i njihov novi phablet. Posebno zanimanje za njega imat će svi koji cijene trajanje baterije po svaku cijenu - a posebno kada je ona relativno niska. 

Što se onda krije u modelu M6S Plus? Tu je 6-inčni Oncell AMOLED zaslon razlučivosti 1080p, a unutra kucka Qualcommov štedljivi Snapdragon 653 čip, uparen s golemih 6GB radne memorije. Još golemija je baterija od spomenutih 6.020mAh, koja bi uređaj trebala pogoniti praktički sigurnih dva dana korištenja na jednom punjenju. 

Od kamerica, prednja je 8-megapikselna dok je stražnja klasičnih 12MP s LED bljeskalicom. Uređaj će biti dostupan sa 64GB i 256GB spremišnog prostora. Tu je podrška za dual-SIM, čitač otiska prstiju i druge stvari uobičajene za pametne telefone današnjice, a softversku stranu priče čini Amigo 3.5 OS, sučelje povrh Androida 6.0 Marshmallow. 

I sad najbitnije, cijena. Model s manje spremišnog prostora košta ~3.500 kuna preračunato, dok veći model košta ~4.000 kuna. 

Gadgets360