MOBILNI NOVITETI

Motorola predstavila savitljivi telefon, može se nositi i kao narukvica

27.10.2023 u 10:28

Bionic
Reading

Koncept 'prilagodljivog zaslona' također se može sklopiti na više načina da stoji uspravno, poput standardnog telefona. Ovo nije prvi Motorolin savitljivi telefon - kompanija je predstavila još jedan sklopivi telefon 2016.

Motorola je na Lenovo Tech Worldu 2023. otkrila prilično zanimljiv prototip telefona. Riječ je o savitljivom smartfonu koji dolazi sa fleksibilnim zaslonom koji se može omotati oko zapršća poput futurističkog sata, piše Gizmodo.

Zanimljiv uređaj posljednja je inačica onoga kako će telefon izgledati, što znači da je prije ove već predstavljeno nekoliko iteracija. Prva poznata verzija pod svjetlom se reflektora pronašla 2016. te je u to vrijeme bila tretirana kao neka vrsta zabavnog noviteta.

Proizvod u to vrijeme nije dobio previše pompe i ostao je prilično niskoprofilan. Međutim, na događaju Tech World 2023. tvrtka je iskoristila priliku za ponovno predstavljanje jedinstvenog koncepta i ponudila kratak pregled njegovih značajki.

Telefon ima FHD+ pOLED plastični zaslon koji mjeri 6,9 inča kada se položi ravno, a ne na zapešće. Također se može podesiti u samostojeći položaj čime veličinu telefona smanjuje na 4,6 inča.

Novi Motorola prototip telefona nastoji ponuditi maksimalnu pogodnost u pokretu. Njegova mogućnost savijanja oko vašeg zapešća omogućava vam jednostavnu interakciju s vanjskim zaslonom. Kako bi nošenje sata bilo ugodnije, stražnji vanjski dio uređaja obavijen je tkaninom.

Motorola navodi da 'ovaj koncept prilagodljivog zaslona dodatno proširuje zaslon i mehanička poboljšanja u kategorijama pametnih telefona i računala.'

Savitljivi telefon također će iskoristiti prednosti generativnog AI modela koji korisnicima omogućuje nove razine prilagodbe. Na primjer, možete snimiti fotografiju svoje odjeće i vaš će telefon automatski generirati pozadinu koja joj odgovara.

Očito je da je ovaj nosivi telefon trenutno samo prototip, a Motorola još nije otkrila nikakve planove za njegovo puštanje u javnost.