SMISLILI SU KAKO

Mobitelirat ćemo i tijekom leta

13.11.2013 u 17:18

Bionic
Reading

Američka tvrtka smislila je kako zaobići zabranu korištenja mobitela za razgovore i slanje poruka SMS-a iz zrakoplovnih kabina tijekom leta

Kao što smo već pisali, prema novim pravilima američkog regulatornog tijela Federal Aviation Administration, putnicima je dozvoljeno korištenje elektroničkih uređaja u zrakoplovu tijekom svih faza leta, uključujući polijetanje i slijetanje.

No svi uređaji koji mogu prenositi podatke i dalje moraju biti u zrakoplovnom modu rada, što znači da nema razgovora i SMS-anja.

U tvrtci Gogo domislili su se rješenju tog problema, piše CNET. Osmislili su i napravili aplikaciju, koja za razgovore i slanje poruka koristi wi-fi ugrađen u zrakoplov. Text&Talk trenutačno je dostupna za Android i iOS. Uskoro bi spremna trebala biti i inačica za Windows Phone.

Usluga bi se na komercijalnim letovima trebala pojaviti tijekom prva tri mjeseca iduće godine. Do kraja ove, bit će razvijana i testirana. Cijene još nisu objavljene, no više od šest tisuća zrakoplova u SAD-u opremljeno je za njezino korištenje.