NEUPOTREBLJIVO RAČUNALO

Microsoft upozorava: Ne forsirajte nadogradnju svojih Windowsa 10!

02.05.2017 u 07:44

Bionic
Reading

Najnovija velika nadogradnja za Windows 10 već je ugledala svjetlo dana. No, u službenom širenju Creators Updatea na računala diljem svijeta Microsoft je uočio niz problema s nekim konfiguracijama te odlučio zaustaviti njeno širenje. Usprkos tome, entuzijasti su stvar forsirali i time napravili niz problema na svojim računalima

Windows 10 Creators Update nadogradnja trebala se širiti u fazama (što je neke i nagnalo da forsiraju instalaciju), no čini se kako je Microsoft u potpunosti zaustavio proces dok ne ispeglaju bugove. Microsoft upozorava korisnike na to da definitivno trebaju prestati s forsiranjem dok nadogradnja ne bude spremna automatskim putem za njihove konfiguracije. 

U surprotnom može nastati niz problema, posebno s konfiguracijama koje koriste neke Broadcom Bluetooth LE kontrolere. 'Nastavljamo s preporukom da pričekate službenu nadogradnju, automatskim putem (osim ako niste entuzijast koji se spreman boriti s nekim problemima', izjavio je u utorak Microsoftov šef programskog menadžmenta John Cable povodom širenja nadogradnje u prvoj fazi.

Kada Creators Update službeno postane dostupan, korisnik će to znati zbog upita Windowsa vezanih uz privatnost prije nego se nadogradnja može instalirati.

Ono što jest zabrinjavajuće je činjenica da je Creators Update proveo niz mjeseci u različitim izdanjima u sklopu Insiders programa na milijunima računala, a u sklopu čega nisu pronađeni ovako kritični bugovi u radu.

Prema podacima oglašivačke analitičke platforme AdDuplex, oko 10 posto svih Windows strojeva sada koristi Creators Update. Na prvom mjestu po statistici je, jasno, Microsoftov hardver (Surface Book i Surface Pro 4 računala). 

Bilo kako bilo - još jednom vrijedi ponoviti kako se forsiranje Creators Updatea nikako ne preporučuje. 

Windows Blog