MS INSIDERS PROGRAM

Budućnost Windows 10 OS-a kroji preko 10 milijuna volontera

31.03.2017 u 08:08

Bionic
Reading

Microsoft se nedavno pohvalio kako u sklopu Windows Insider programa sudjeluje preko 10 milijuna korisnika diljem svijeta, a svojim radom pružaju vrijedne povratne informacije i 'peglaju bugove'. Istovremeno je stigla i potvrda kako sljedeća velika Windows 10 nadogradnja na računala stiže od 11. travnja

Windows Insider program počeo je još u listopadu 2014. godine u sklopu prvog javnog testiranja operativnog sustava Windows 10 (Technical Preview). Već u prvih par mjeseci programu je pristupilo milijun i pol korisnika, koji su bili tu iz entuzijazma, znatiželje, ili tek jednostavno besplatnog pristupa svemu što donosi novi OS iz Redmonda. 

Svi u sklopu Insider programa imaju priliku oblikovati Windows 10, pružanjem različitih povratnih informacija vezanih uz sustav, način na koji funkcioniraju nove značajke ili tek obavještavanjem Microsofta o pronađenim problemima i bugovima.

Danas brojimo više od 10 milijuna članova u Insider programu, od kojih su mnogi obožavatelji koji u svakom trenutku testiraju i svakodnevno koriste najnovije pregledno izdanje Windowsa 10

Mehdi je iskoristio priliku kako bi na LinkedInu opisao novi pristup IT diva iz Redmonda, pristup u kojem žele stvoriti okolinu za ljubitelje svega vezanog uz Microsoft. U takvom okružju vjeruju kako je lakše no ikad prije razvijati nove značajke za Windows 10 - pa i ostale komade softvera. 

Microsoft smatra kako se ne može tek stvoriti obožavatelje - već ih treba zaslužiti. 

To je umnogočemu istinito - posebno zbog toga što su mnoga Windows 7 i 8 računala diljem svijeta bez posebnog pristanka korisnika nadogradili na 'desetku'. Insider program predstavlja ponešto drugačiju sliku moćnog IT diva koji nerijetko zna promašiti pristup stvarima. 

Što se pak tiče Windows 10 Creators Update nadogradnje, ona će na računala službeno početi stizati od 11. travnja. Iako su neki najavljeni noviteti izrezani te odgođeni za sljedeću nadogradnju, neke značajke će se svidjeti ne samo kreativcima, već i gamerima te općoj populaciji. Više detalja o Creators Updateu moguće je pronaći ovdje.