NASLJEDNIK SURFACEA?

Microsoft radi na jeftinijem 7,5-inčnom tabletu?

03.05.2013 u 09:32

Bionic
Reading

Iz Microsofta šute o eventualnom jeftinijem nasljedniku Surfacea, međutim, glasine o novom 7,5-inčnom tabletu sve su češće

Otkako je Microsoft lansirao svoj Surface, pojavljuju se glasine o Surfaceovom nasljedniku koji bi trebao biti nešto manji i jeftiniji.

Te glasine sad su sve glasnije. Microsoft tako navodno radi na tabletu koji bi trebao imati zaslon od 7,5 inča (19 centimetara), a na tržištu bi se mogao pojaviti tek sljedeće godine.

Prema informacijama do kojih je došao CNET, Microsoftov tablet trebao bi krenuti u masovnu proizvodnju početkom 2014, godine.

Microsoft navodno pokušava smanjiti troškove proizvodnje kako bi i konačni proizvod bi nešto jeftiniji. Glasine spominju 399 dolara (2.300 kuna), ali i spremnost Microsofta na još nižu cijenu.

To bi, u odnosu na Surface RT koji se prodaje po cijeni od 500 dolara i Surface Pro po cijeni od 900 dolara, zaista bio iskorak za Microsoft.

No, u usporedbi s aktualnim konkurentima, Appleovim iPadom Minijem i Nexus 7, Microsoftovih 399 dolara je puno previše.

IPad Mini prodaje se po cijeni od 329 dolara (1.900 kuna), dok je Nexus 7 još jeftiniji s cijenom od 199 dolara (1.154 kune).

Iz Microsofta zasad nisu željeli komentirati glasine, no nagađa se kako bi prve službene informacije mogle biti objavljene na konferenciji Build koja se održava u lipnju.