SECOND LIGHT

Microsoft radi na drugoj generaciji Surfacea

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 16.03.2009 13:01
  • Objavljeno 16.03.2009 u 12:37
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Poznata tvrtka planira u sljedeće dvije do tri godine značajno nadograditi računalo Surface, no zasada službeno ne progovara o projektu

Joe Olsen čija tvrtka radi na razvoju softvera za Microsoftovo računalo Surface iznio je informaciju da je trenutno u razvoju druga generacija tog računala. Prije dvije godine softverski div je predstavio računalo koje izgleda kao stol, ali mu je cijela gornja ploha ekran osjetljiv na dodir. Korisnik samo pomoću tog ekrana ostvaruje interakciju s računalom, a ona se ne sastoji samo od komandi dodirom, već računalo prepoznaje objekte koji se stavljaju na njega pa se može spojiti s mobilnim telefonom ostavljenim na njegovoj površini illi skenirati i 'pročitati' tekst ostavljen na računalu.

Microsoft je zamislio upotrebu Surfacea u poslovne svrhe, u turizmu i u info-kioscima. Usprkos impresivnim mogućnostima računala nisu prodana u većem broju, no Microsoft ne odustaje i trenutno razvija drugu generaciju Surfacea – nazvanu Second Light.

Druga generacija Surfacea će nadograditi mogućnosti originala dodavanjem projektora koji će moći projicirati sliku na sloj iznad ekrana. Na taj način će se moći preklapati slike poput satelitske snimke i karte grada. Osim toga Second Light će dobiti i infracrvene senzore zbog kojih za izdavanje komandi računalu neće uvijek biti nužno dotaknuti ekran. Očekuje se i da će sve mogućnosti Surfacea u njegovom nasljedniku biti nadograđene, npr. korištenje kamera vrlo visoke razlučivosti za očitavanje predmeta na ekranu računala.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi