POLA MU SE PRAŠTA...

Microsoft priznao krađu koda za svoj novi servis

16.12.2009 u 09:45

Bionic
Reading

Da se ovakvi slučajevi znaju 'dogoditi' i najvećim svjetskim kompanijama, pokazuje softverski div Microsoft koji se oglasio službenom obavijesti na optužbe za krađu koda konkurentnog servisa. Krivi smo, priznaju u Microsoftu

Nismo vas ranije izvještavali o novim Microsoftovim potezima na kineskom tržištu, no nakon ovakvog raspleta, definitivno treba razjasniti cijelu stvar.

Naime, Microsoft je na kineskom ogranku svoje mreže MSN predstavio dodatak nazvan Juku, a koji korisnicima u sklopu nje omogućuje korištenje mikrobloging servisa. U ovoj činjenici ne bi bilo ništa sporno da se nisu oglasili vlasnici konkurentnog servis Plurk, koji su softverski div optužili za krađu, ili blaže rečeno prepisivanje, dijela koda njihova servisa.

U Microsoftu su prvo šutjeli o cijeloj stvari, no nije dugo trebalo čekati na odgovor. Prvo su se oglasili službenim priopćenjem gdje obavještavaju javnost da istražuju cijelu stvar da bi dan kasnije izvijestili da priznaju krađu dijela koda.

Naravno, ogradili su se od krađe i krivnju prebacuju na neimenovanog partnera koji je za Microsoft programirao ranije spomenuti dodatak MSN-u.

Bilo kako bilo, ovakav PR definitivno nije dobar za nikoga pa ni za kompaniju kao što je Microsoft.