NOVI SURFACE PRO

Microsoft najavljuje hardver prilagođen Windowsima 10

20.09.2015 u 08:47

Bionic
Reading

Microsoft će 6. listopada u New Yorku otkriti vlastiti Windows 10 hardver, a najveća očekivanja se tiču nasljednika Surface Pro 3 tablet računala te Lumia pametni telefoni iz visokog segmenta

Zanimljivo je da detalji vezani o Surface Pro 4 računalu koje će se izgledno otkriti na događanju nisu procurili u javnost, što se ne može reći za Lumia pametne telefone kodnih imena Talkman i Cityman (izgledno pod službenim oznakama Lumia 950 i 950 XL). Mary Jo Foley sa stranice ZDNet navodi i kako očekuje novu generaciju nosivog gadgeta Microsoft Band.

Novu generaciju Surface računala u svakom slučaju bi trebala krasiti i šesta generacija Intel Core čipova (Skylake), koji će osigurati bolje performanse uz nižu potrošnju. Prema nekim informacijama, upravo zahvaljujući Intelovom novitetu može se očekivati i da dimenzije te masa tableta budu manji. No, ne treba sumnjati u to da će dizajn uređaja ostati prepoznatljiv.


Glasine govore o tome da će većina novopredstavljenog hardvera integrirati posebne 3D kamerice kompatibilne s Windows Hello sigurnosnim sustavom. Bit će posebno zanimljivo vidjeti na koji način se Intel RealSense kamerice za tu svrhu mogu integrirati u nešto veličine pametnog telefona i tableta poput Surfacea. Hoće li biti novosti vezanih i uz HoloLens za sada nije jasno, no iznenađenja su uvijek moguća.

Microsoft će događanje prenositi uživo na ovoj adresi