CITYMAN I TALKMAN

Microsoftovi novi mobiteli skenirat će i oči

27.07.2015 u 07:41

Bionic
Reading

Protekli tjedni su za Microsoftove mobilne pokušaje bili vrlo burni. Tisuće otpuštenih, otpis milijardi 'teške' kupovine Nokije, stagnacija na globalnom tržištu. Sve ovo bi trebala izmijeniti nova strategija vezana za mobilne uređaje, a zahvaljujući internetskim glasinama, čini se kako su poznati brojni detalji vezani uz nadolazeće mobilne uređaje iz Microsofta

Windows Central otkriva kako se već duže vremena u Microsoftu zna za mobilne uređaje kodnih imena Cityman i Talkman. Talkman bi mogao nositi naziv Lumia 950, a riječ je o 'uobičajenoj' perjanici, nasljedniku modela 930. 5,2-inčni uređaj je OLED zaslona razlučivosti 2.560 puta 1.440 piksela, a srce bi mu trebao činiti Qualcommov Snapdragon 808 čip. Tu je još i 3GB radne memorije, 32GB spremišnog prostora (uz microSD proširivost), 20-megapikselna PureView kamerica te baterija od 3.000 mAh.

Posebnost oba uređaja bi trebao biti poseban infracrveni skener za integraciju Windows Hello sigurnosne opcije, koja će navodno biti omogućena tek neko vrijeme nakon što uređaji ugledaju ruke prvih potrošača.


Model Cityman je mogućeg službenog naziva Lumia 950 XL, a kako izgleda otkriva Daniel Rubino sa Windows Centrala. Riječ je o uređaju nešto veće dijagonale zaslona (5,7"), no iste razlučivosti i tehnologije (OLED). Ipak, srce većeg modela bi trebao činiti Snapdragon 810, a količina memorije i kamerica bi trebali biti isti kao kod Talkmana. Ovaj veći uređaj će navodno podržavati Surface Pen i pametni pokrov zaslona, koji će biti dodatne opcije.

Windows Central očekuje kako će se svi noviteti Microsofta otkriti za vrijeme ovogodišnjeg IFA sajma u Berlinu.