OPET PROBLEMI

Microsoft korisnicima prodaje DVD Player koji ne radi

19.09.2015 u 08:14

Bionic
Reading

Microsoft je iz Windows 10 operativnog sustava potpuno izbacio Media Center komad softvera, ponajviše jer se nikad nije 'primio' na tržište u značajnijem obujmu. Dobar dio korisnika Windows računala je pak taj softver koristila za reprodukciju DVD sadržaja pa je Microsoft odlučio objaviti DVD Player aplikaciju...možda i prebrzo

Aplikacija nije besplatna (barem za one koji ranije nisu imali Media Center softver) - košta 14,99 dolara, a oni koji su je kupili nisu presretni. Microsoftova inženjerka Ellen Kilbourne je opisala šest najučestalijih problema sa aplikacijom DVD Player i ponudila neka od (privremenih?) rješenja.

U slučaju da video pri reprodukciji zapinje ili reprodukcija uopće nije moguća, valja pokušati instalirati najsvježije upravljačke programe za grafičku karticu. U međuvremenu, u Microsoftu će obratiti pažnju na moguće bugove koji uzrokuju probleme van toga.


Kad se prebacuje reprodukcija s jednog DVD-a na drugi, Player neće početi reprodukciju. Rješenje je ugasiti aplikaciju i pokrenuti je ponovno.

U slučaju da Windows DVD Player ne detektira disk u pogonu, situacija je slična kao u gornjem slučaju. Valja ugasiti app, ubaciti DVD u pogon i pokrenuti app ponovno.

Kod nekih korisnika ubacivanje DVD-a u pogon rezultira otvaranjem Windows Storea. U tom slučaju treba postaviti programe za određene radnje. Za ovaj slučaj treba otvoriti Start izbornik, otipkati DVD i selektirati rezultat 'Autoplay' u postavkama. u DVD AutoPlay Control Panelu bi se trebale nalaziti četiri stavke (DVD movie, Enhanced DVD movie i dr.) i za svaku od njih treba postaviti defaultnu stavku Play DVD (Windows DVD Player).

Kada Windows DVD Player ne želi reproducirati zvuk kroz Dolby Digital Plus 5.1, valja tek instalirati Windows Update nadogradnju. U Microsoftu navode da za ostalo još uvijek gledaju moguće probleme, baš kao i one vezane za reprodukciju na drugi zaslon putem HDMI-a.