RASKID S TRADICIJOM

Microsoft Edge dobio je novi logotip, sviđa li vam se?

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 04.11.2019 10:07
  • Objavljeno 04.11.2019 u 10:07
tportal

Izvor: Microsoft / Autor: Miroslav Wranka

Za izdanje svog web preglednika temeljenog na Googleovom softveru Chromium u Microsoftu su osmislili novi logo koji će zamijeniti dosadašnji, predstavljen prije četiri godine

Novi logotip web preglednika Microsoft Edge otkriven je u sklopu mini igre skrivene u najnovijim izdanjima Edgea za testni web preglednik Canary.

Zaposlenici Microsofta postavljali su tajnovite naznake rješenja za nizove zagonetki i sličica. Ako ste htjeli doći do logotipa, morali ste ga renderirati kao trodimenzionalni objekt jer je u slici bio skriven kao računalni kod za modeliranje Obj.

TEHNO PREPORUKA

Ove mobilne igre su savršen izbor za produljeni vikend

Pogledaj galeriju
5

Igra je vodila do niza riječi koje je trebalo otkriti u sedam zagonetki, a koje je potom trebalo staviti u funkcionalnost za programski jezik Javascript na web odredištu Edge Insider. To je otkrilo koje riječi treba izvući iz video zapisa kako bi se došlo do uputa za pokretanje tajne igre surfanja (edge://surf/), u kojoj bi otkrili logo ako biste ju uspješno dovršili.

Igra je bila vrlo slična klasičnoj skijaškoj igri SkiFree, objavljenoj uz Entertaniment Pack 3 za Windows 1991. godine. Za kretanje je trebalo koristiti tipke W, A, S i D, izbjegavati prepreke te pokupiti bonuse za brzinu i štitove usput.

Novi logotip podsjeća na val i u skladu je sa stilom Fluent Design, korištenim u novim sličicama za aplikacije iz seta Office. Slovo 'e' i dalje dominira, ali više ne asocira na Internet Explorer već je modernijeg izgleda, nudeći još jednu potvrdu kako Microsoft okreće leđa tradiciji.

Beta izdanje novog Edgea dostupno je od kolovoza ove godine, a nedavno se pojavila i stabilna inačica. Idući tjedan Microsoft organizira konferenciju Ignite u Orlandu (SAD) pa je moguće kako će tamo predstaviti i novi logo, piše Verge.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!