ZAJEDNO DO INOVACIJA

Michael Gasner dolazi na Cisco Expo 2012.

06.03.2012 u 15:24

Bionic
Reading

Viši Ciscov dopredsjednik u Splitu će krajem ožujka govoriti o gospodarstvu i informatici u Hrvatskoj te o ulozi IT-a u razvoju

Glavne teme godišnje poslovno-tehnološke konferencije tvrtke Cisco, koja će biti održana od 28. do 30. ožujka u splitskom hotelu Lav Meridien, bit će inteligentne mreže, računalstvo u oblacima i mobilne tehnologije.

Ganser, u Ciscu zadužen za regije srednje i istočne Europe, u svom će se govoru osvrnuti na trenutno stanje u gospodarstvu i informatici u Hrvatskoj kroz prizmu globalne konkurentnosti te o ulozi informatičkih tehnologija u razvoju i budućnosti naše zemlje.

Opisat će promjene koje se događaju preobrazbom iz ekonomije utemeljene na informacijama u ekonomiju utemeljenu u mrežama i utjecaj te promjene na društvo, poslovanje i tehnologije.

Očekuje se da će u radu konferencije, koja će biti organizirana po jedanaesti put, sudjelovati više od pet stotina menadžera i stručnjaka iz informatičkog sektora, šire poslovne zajednice i važnih ljudi iz javne uprave naše zemlje i bliže regije.

Sadržaj će biti predstavljen kroz četrdesetak prezentacija i radionica na kojima će domaći i strani informatički stručnjaci govoriti o trendovima u industriji te kroz korisničke studije slučaja predstaviti najnovije tehnologije i njihovu primjenu u poslovanju.

'Sve tri teme bit će promotrene iz aspekta inovacija na kojima Cisco Systems stalno radi u pet glavnih područja - mrežne tehnologije, kolaboracija, data centri i virtualizacija, cloud i video.

Predstavit ćemo neke od važnijih inovacija koje smo ostvarili u tih pet područja u posljednjih godinu dana,“ izjavila je Ana Blažinić, generalna direktorica tvrtke Cisco Hrvatska.

Bit će, između ostalog, govora o Ciscovu sustavu objedinjenog računalstva, koji ima više od 10.000 korisnika diljem svijeta, rješenju Cloud Verse, Cisco Videscapeu, novom portfelju preklopnika osmišljenih za mreže koje rade na velikim brzinama, tehnologiji NGH, koja omogućuje roaming i na Wi-Fi mrežama...

Bit će održan i niz demonstracija primjene informatičkih tehnologija i načina kojima tvrtke mogu svoje poslovanje podići na višu razinu te načina kojima svojim korisnicima mogu biti više i bolje na usluzi.

Tportal je medijski pokrovitelj konferencije, pa očekujte više naših članaka i izvještaja uskoro.