BEŽIČNA GLAZBA

Logitech Z-500 ne brine o kablovima

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 10.12.2008 10:19
  • Objavljeno 10.12.2008 u 08:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Zvučnici ugrađeni u prijenosna računala najčešće su toliko loše kvalitete da ih je ponekad bolje ne koristiti. Postoji cijeli niz rješenja koja će prijenosniku dati onaj potreban audio štih, a danas vam predstavljamo jedno od njih

Logitech je još ovog ljeta javnosti predstavio svoje rješenje zvučnika namijenjenih prijenosnim računalima oznake Z-500. Odlučili smo iz prve ruke isprobati kakva je uporabna vrijednost ovih zvučnika, kakva je lakoća njihova korištenja te daju li dovoljno s obzirom na svoju prodajnu cijenu.

Zvučnike Logitech Z-500 s računalom je moguće povezati na dva načina – klasičnim USB kablom koji se isporučuje uz zvučnike ili onim koji je najveća snaga ovog rješenja – bežičnim. S obzirom na to da većina prijenosnika ne sadrži ugrađeni Bluetooth u Logitechu su se odlučili osigurati te uz Z-500 isporučuju minijaturni USB Bluetooth prijemnik.

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Logitech Z-500

Još jedna od pozitivnih značajki zvučnika Logitech Z-500 sadržana je u činjenici da su u potpunosti 'plug and play' – u USB utor dovoljno je utaknuti Bluetooth prijemnik, upaliti zvučnik te započeti bezbrižno uživanje u audio zapisu s računala. Korištenje ovog rješenja iz Logitecha također je izuzetno jednostavno. Svim mogućnostima zvučnika, stišavanjem, pojačavanjem, uključivanjem surround zvuka i ostalima, upravlja se pripadajućim tipkama smještenim s gornje strane uređaja Z-500. Isti su prilično intuitivni i nema nikakve zbrke oko toga koji čemu služi i slično.

Potpune dimenzije Logitecha Z-500 iznose 27.5 x 3 x 7 centimetara, dok se težina zaustavila na granici od 485 grama.

Dizajn zvučnika prati eleganciju poznatu u ostalim rješenjima iz ove kompanije. Prednja strana presvučena je glatkim, gotovo reflektirajućim premazom, dok su stražnja i bočne gumirane, kako bi se izbjegle ogrebotine i slična oštećenja. Uz Logitech Z-500 isporučuje se i prikladna torbica kako bi prijenos zvučnika bio dodatno olakšan.

Kad bolje promislimo, gotovo da nemamo zamjerke na Logitech Z-500. Zadovoljavajuća kvaliteta zvuka, jednostavno korištenje te sasvim prihvatljive dimenzije definitivno su dobre strane ovih zvučnika. Ono što bi donekle mogli istaknuti kao nedostatak je cijena, a koja se kod zvučnika Logitech Z-500 zaustavila na granici od oko 1.000 kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi