Ultimate Gamer

Koji YouTube show ovih tjedana napeto prate naši poznati influenceri koje prati pola milijuna Hrvata?

14.12.2021 u 12:15

Bionic
Reading

Ultimate Gamer, YouTube show Hrvatskog Telekoma, ušao je u svoj peti tjedan i borba za titulu najboljeg sve je neizvjesnija, a epske borbe Tapira i Šnitera prati sve više ljudi

Već se puna četiri tjedna borbeni Tapiri i njihov mentor Malajski Tapir bore protiv opakih Šnitera i njihovog mentora Marka KC. Proteklih tjedana odmjeravali su svoje snage u popularnim naslovima kao što su League of Legends, Rocket League, Valorant, PUBG, a svoje vatrene fanove svake nedjelje držali u napetom iščekivanju, dok se u zadnjim sekundama odlučivalo o pobjednicima i onima koji idu u eliminacijsku igru. U proteklih par epizoda koje se mogu pratiti na YouTube kanalu Hrvatskog Telekoma oba tima su iskusila kako je to oprostiti se, barem nakratko, od svojih kolega i prijatelja gejmera.

Nakon gotovo mjesec dana borbe na PC-u, timovi su ovoga puta odmjerili snage i u jednoj mobilnoj igri – Brawl Stars. Igrale su se tri runde na tri različite mape i u sva tri gejma, Tapiri su izgubili od premoćnih Šnitera. O ostanku u Ultimate Gamer showu odlučivao je bolji rezultat u urnebesnoj igri QWOP u kojoj su igrači svog sportaša kontrolirali koristeći samo tipke Q, W, O i P i tako pokušali pretrčati najveću udaljenost. Dredov Qwop pretrčao je najmanju udaljenost i tako je još jedan Tapir napustio show.

Tim Šnitera nakon mjesec dana borbe čine: Spyro, Doctor i B1Gleo, a tim Tapira: TheAlfredSource, LittleMo te DonRisotto. Koje su njihove jače strane, a koje malo slabije možete saznati i na web stranici, a na YouTube kanalu možete pogledati i najnovije savjete koji su podijelili mentori, poput kako postati influencer ili koja je oprema potrebna za početak tvoje kompetitivne gejming karijere.

Ludilo koje oko cijelog showa vlada već tjednima na društvenim mrežama najbolje razumiju naši poznati influenceri s velikom bazom pratitelja: Nika Pavičić i Filip Dejanović, koje smo upitali zašto su se zakačili za Ultimate Gamer i imaju li favorita.

Naša Nika odmah je imala spreman odgovor zašto je njoj Ultimate Gamer tako uzbudljiv. „Sviđa mi se što je ovo amaterski gaming show koji uključuje pojedince s kojima se svi možemo povezati i pratiti njihovu ljubav prema gamingu, kao i većina nas. Stvarno mi je super što je show obuhvatio sve platforme - na računalu, PlayStationu i mobitelu. Ja prva obožavam igrati igrice na mobitelu“, dodala je Nika.

Filip je postao fan Ultimate Gamera od onog trenutka kada se u jednoj od epizoda igrao League of Legends, njemu jedna od najdražih igara. Ali sviđa mu se i to što show daje priliku ekipi koje je tek počela ulaziti u gaming svijet da se probiju na sceni. Upitan ima li favorita i što bi savjetovao, Filip je rekao: „Oba tima su mi super i ne bih htio nekoga izdvajati, odlično igraju i moj savjet im je da ne gledaju isključivo na pobjedu, već da se maksimalno zabave i upoznaju puno novih prijatelja preko gaminga.“ Sličan odgovor dala je i Nika: „Ne bih nikoga posebno izdvojila jer vjerujem da svi imaju nešto što ih čini posebnima i imaju svoj faktor x za pobjedu. Ljudi, budite smireni, povezani i koncentrirani. Kad to sve imaš, onda ide taj "flow" koji vodi do pobjede.“

Za kraj smo ih pitali jesu li i oni gejmeri i koje igre najviše vole. „Moja omiljena videoigra je definitivno The Sims. Često imam gomilu obaveza, sastanaka i užurbani način života, The Sims mi je onda glavni način za opuštanje i da zaboravim na vrijeme oko sebe dok virtualno upravljam tuđim životima (smijeh)“, kazala je Nika. Filip je s druge strane naveo više naslova. „Obožavam Call of Duty franšizu, Far Cry i League of Legends, ali definitivno najdraža igra koju sam ikad igrao je Resident Evil 4 na Play Stationu 2“, rekao nam je Filip.