NE S MOBITELIMA

LG Electronics ostvario najbolje poslovne rezultate u gotovo dvije godine

12.04.2016 u 10:32

Bionic
Reading

Svjetski broj dva kad je riječ o proizvodnji TV uređaja objavio je kako očekuje 441 milijun dolara profita u prvom poslovnom kvartalu, što je istovremeno rast od 66 posto i najbolji kvartal unatrag dvije godine. Međutim, rast se nije ostvario u mobilnom odjelu kompanije...

Izvrsne poslovne rezultate LG je ostvario zahvaljujući izvrsnoj prodaji kućanskih aparata i činjenici da je proizvodnja TV uređaja sve jeftinija. Ovim rezultatima su iznenađeni praktički svi analitičari, a sada se već polako naziru i prvi glasovi o oporavku LG Electronicsa.

Mobilnom odjelu kompanije, s druge strane ne cvjetaju ruže. Već treći kvartal zaredom se očekuje da će poslovanje biti negativno, a LG ulaže ogromne svote u marketing kako bi podigao svijest kupaca o svojoj novoj mobilnoj perjanici G5. U slučaju da se priča i marketinški napori pokažu pozitivnima, u drugom kvartalu bi se mogla nastaviti priča o oporavku kompanije. Reuters napominje kako je ovo prvi put da su se u LG-ju odlučili objaviti očekivane kvartalne rezultate prije pune službene objave.

Više službenih detalja o financijama LG bi trebao objaviti u drugom dijelu travnja.