SUČELJE 3D S-CLASS

LG Arena dobitnica nagrade iF Communication Design Award

29.07.2009 u 15:22

Bionic
Reading

LG Electronics dobio je nagradu iF Communication Design Award 2009. za 3D S-Class korisničko sučelje najnovijeg LG-jeva mobilnog uređaja LG ARENA (LG KM900). LG ARENA je proglašena najboljom u kategoriji korisničkih sučelja (Product Interfaces), koja objedinjuje sva grafička korisnička sučelja

Nagrada iF Design Communication Award dodijeljuje se inovativnim proizvodima, uspješnima u kombiniranju funkcionalnosti, udobnosti i estetike, dok dodatnu nagradu iF Gold Award osvaja najbolji proizvod u svakoj kategoriji za koju je ranije dodijeljena ona glavna. Trideset dobitnika nagrade iF Gold Award je izabrano između 1368 modela, a LG ARENA je prva osvojila iF Gold Award u novoj kategoriji korisničkih sučelja.

3D S-Class korisničko sučelje, koje uvelike olakšava korištenje brojnih multimedijskih karakteristika telefona i u potpunosti iskorištava sve pogodnosti zaslona osjetljivog na dodir, svakako je zaslužno što je ovaj LG-jev 'flagship' model u tri mjeseca od lansiranja u Europi prodan u 500 tisuća primjeraka. Primjena 3D efekata i prijelaza virtualne elemente čini stvarnijima, a S-Class korisničko sučelje pridonosi intuitivnom i ugodnijem korištenju te smanjenju vremena privikavanja korisnika na telefon.

LG standardno ugrađuje 3D S-Class korisničko sučelje u svoje mobilne telefone visoke klase namijenjene zahtjevnijim korisnicima, poput modela Viewty Smart (LG GC900), LG GM730 i LG GD900 Crystal. Svaki od ovih uređaja dizajniran je da zadovolji raznolike potrebe korisnika te im omogući da svoj mobilni uređaj iskoriste u potpunosti.

S-Class korisničko sučelje mobilnog telefona Viewty Smart modificirano je da bi se prilagodilo uređaju s naprednim funkcijama kamere - naglašene su prednosti intuitivnih multi-touch naredbi za zumiranje, mogućnosti fotografiranja i snimanja video uradaka jednom tipkom te indikatora za Intelligent Shot način rada, uz pomoć kojeg je korisniku vidljiv način na koji mobilni telefon analizira prostor prilikom snimanja. Sučelje koristi i senzor blizine, koji omogućuje gašenje zaslona za vrijeme razgovora radi uštede baterije. Verzija LG-jeva S-Class korisničkog sučelja mobilnog telefona LG GM730 je dizajnirana za rad s najnovijom verzijom Windows Mobilea, dok S-Class korisničko sučelje prvog transparentnog mobitela na svijetu, LG GD900 Crystal, omogućuje rad s prozirnom tipkovnicom Crystal Touchpad osjetljivom na dodir, izrađenom od kaljenog stakla otpornog na grebanje.

Da bi korisnici imali priliku iz prve ruke iskusiti sve značajke S-Class korisničkog sučelja, LG je lansirao globalnu promotivnu kampanju uslijed koje je korisnicima omogućio da iskušaju S-Class korisničko sučelje na svojim osobnim računalima. Na LG-jevoj web stranici http://sclassui.lgmobile.com posjetitelji mogu skinuti widget za zaslon PC-a, 3D čuvar zaslona te igrati 3D igre. LG-jev widget demonstrira kako sučelje djeluje i nudi iskustvo jednako onome na mobilnim telefonima opremljenim S-Class korisničkim sučeljem.

Ovo korisničko sučelje dodatno se može unaprijediti instalacijom najnovije verzije softvera putem PCSuite aplikacije za LG ARENU sa službene web stranice, gdje su za skidanje dostupne neke od korisnih Java aplikacija poput Gmaila, GoogleMapsa, Facebooka, Twittera, eBuddyja ili AmazeGPS-a. Korisnici koji u svojim uređajima nemaju predinstaliran Google izbornik mogu mu jednostavno pristupiti na stranici http://m.google.com. Također, ARENU možemo i 'hardverski' nadograditi jer je, osim slušalica, moguće dodatno nabaviti posebne zvučnike, cradle stalak za punjenje te kabel za TV izlaz koji omogućuje pregled cjelokupnog izbornika i multimedije, poput DivX filmova, na zaslonu televizora.