ISPROBALI SMO

Kvalitetan posao zahtijeva kvalitetan poslovni monitor

20.05.2016 u 12:49

Bionic
Reading

Proteklih desetak dana dobar dio svakodnevnih poslovnih obaveza odrađivali smo uz monitor BenQ BL 2420Z. Kako se ponašao u radu, je li nas svojim specifikacijama i tehničkim karakteristikama doveo do više ili niže produktivnosti, možete pročitati u nastavku teksta

Tajvanski BenQ sa svojim proizvodima prisutan je na tržištu potrošačke elektronike već 15-ak godina i njihova rješenja nalazimo u raznim segmentima industrije. Možda to niste znali, no sam naziv kompanije sakriva krilaticu ‘Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life’, a monitor koji smo imali priliku isprobati s ponosom nosi titulu ‘ugodnog i kvalitetnog’.

Monitor nemaštovitog naziva BenQ BL 2420Z, iako smo svjesni činjenice da je proizvođačima monitora uopće teško moguće maštovito nazvati svoje proizvode, namijenjen je poslovnim okruženjima i u njima plovi bez ikakvih problema. Vizualno će se uklopiti u bilo koje radno okruženje, a mogućnošću prilagodbe nagiba i visine te portretnim ili pejzažnim načinima prikaza sadržaja, zadovoljit će potrebe bilo kojeg poslovnjaka.

Ergonomija nije sve što monitor BenQ BL 2420Z nudi. Tehnologija flicker - free, koja uklanja tzv. titranje prikaza na zaslonu, svojstvena je i ovom monitoru, uređaj ima ugrađenu i tehnologiju koja ovisno o okolnoj rasvjeti i dobu dana automatski prilagođava osvjetljenje prikaza te onu koja uklanja odbljesak vanjskih izvora, ima ugrađeni senzor koji prepoznaje kada je korisnik napustio radno mjesto te shodno tome tjera monitor u stand-by način rada, a automatski se pali kada korisnik ponovo sjedne za računalo.

Sve tipke kojima korisnik prilagođava način prikaza slike i slične komponente reagiraju na dodir i diskretno su smještene s desne donje strane monitora. Predefinirani načini prikaza zadovoljit će baš sve segmente korisnika, tako da ćete u sadržaju koji gledate uživati bilo da se radi o poslovnim zadacima ili se povremeno opuštate uz film, igru ili neke druge sadržaje. Napredniji korisnici postavke slike poželjet će uređivati ručno, a BenQ BL 2420Z u ovom segmentu pokriva sve što biste ikada poželjeli odrediti.

Sam BenQ svojim monitorom BL 2420Z cilja na poslovne korisnike, no bez problema će se uklopiti u bilo koje okruženje, a i zbog svega ranije rečenoga zadovoljit će zahtjeve većine njih.

Što se tehnikalija tiče, detaljno ih možete pročitati u prilogu, a navodimo da se radi o 16:9 monitoru maksimalne razlučivosti 1.920 puta 1.080 piksela, kontrasta 3000:1 s vremenom odaziva 7ms, sadrži ugrađene zvučnike (2 x 1W), a kompatibilan je sa svim verzijama Windowsa od 'sedmice' naviše. Što se pak povezivosti tiče dočekat će vas VGA, DVI, Display Port 1.2, 3.5mm audio ulaz i izlaz, 2x USB 2.0 (uz još jedan upstream port).

Svim kupcima monitora BenQ poklanja Verbatimov 8 GB USB stick.

SPECIFIKACIJE:

Monitor: BenQ BL 2420Z
Dijagonala: 24 inča
Format zaslona: 16:9
Razlučivost (max): 1.920 puta 1.080 piksela
Kontrast: 3000:1
Prikaz boja: 16,7 mil.
Povezivost: VGA, DVI, Display Port 1.2, 3.5mm audio ulaz i izlaz, 2x USB 2.0 (uz još jedan upstream port
Zvučnici:
2x1W
Masa: 7 kg
Cijena: 1.471,55 kn