MICROSOFT HRVATSKA NAJAVLJUJE

Kreće akademija za softverske start-upe

05.12.2012 u 14:15

Bionic
Reading

Software Startup Academy godišnje će okupiti više od 500 studenata i educirati ih kroz radionice i treninge kako bi bili spremniji uhvatiti se u koštac s izazovima na tržištu rada

Riječ je o projektu Software Startup Academy, koji se naslanja na nacionalni Imagine Cup. Nositelji su Microsoftovi inovacijski centri u Varaždinu i Splitu, Osijek Software City te zagrebački ured Microsofta.

Partneri projekta su Sveučilište u Splitu, splitski Ekonomski fakultet i Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu te Grad Split. Partner projekta u Zagrebu je udruga studenata BEST.

'Želimo dodatnom edukacijom i potporom podignuti projekte na noge i mladima dati priliku da se predstave pred potencijalnim ulagačima. Osim tehnološkog obrazovanja, educirat ćemo ih kako bi stekli poslovne i društveno-komunikacijske vještine. Dugoročno, planiramo poticati daljnji razvoj projekta Akademije te okupiti studente i iz Zadra, Rijeke, Pule i drugih gradova', naglasio je Draško Ivanišević, voditelj odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu Hrvatska.

Software Startup Academy godišnje će okupiti više od 500 studenata i educirati ih kroz radionice i treninge kako bi, zaključenjem edukacije, bili spremni uhvatiti se u koštac s izazovima na tržištu rada.

Prijave za Imagine Cup i Software Startup Academy već su otvorene i trajat će do kraja prosinca. Od siječnja do ožujka 2013. Microsoft će organizirati niz predavanja i radionica, kako bi timove pripremio za lokalno finale Imagine Cupa, koje će biti održano 13. ožujka iduće godine, a na konferenciji Microsoft WinDays13 pet najboljih timova imat će priliku prezentirati ideje i projekt žiriju sastavljenom od vodećih hrvatskih gospodarstvenika i IT stručnjaka

Ako vas zanima razvoj softvera i pokretanje startup projekata, informirajte se na stranicama Software Startup Academy
Jednodnevna konferencija Advanced Technology Day u Zagrebu okupila je više od 140 razvojnih inženjera i IT profesionalaca.

Kroz petnaest predavanja u tri smjera developeri su mogli čuti novosti o razvoju softvera za uređaje, računalni oblak i virtualizaciju te novom smjeru posvećenom IT profesionalcima, a najavljen je i novi krug studentskog natjecanja Imagine Cup, kao i poseban program Akademije za nove softverske tvrtke koji će svim zainteresiranim studentima omogućiti dodatnu edukaciju te podršku u razvoju start-up projekata.

U fokusu razvojnog smjera za uređaje moglo se čuti o novostima u razvoju aplikacija za Windows Phone 8, dijeljenju koda između Windows 8 i aplikacija Windows Phone 8 te kako uz pomoć servisa Rest učiniti aplikacije za Windows RT privlačnima krajnjim korisnicima.

Smjer posvećen razvoju za računalni oblak i virtualizaciju poslužitelja naglasak je stavio na održivi razvoj računalnih igara za više platformi i programiranje real-time aplikacija, dok je poslijepodne bilo usmjereno na Windows Azure Mobile i Media Services te korištenje prednosti Microsoftovog sustava za upravljanje životnim ciklusom aplikacija temeljenom na Team Foundation Serveru koji je od nedavno dostupan i kao servis u oblaku.

Ove je godine Microsoft poseban skup predavanja namijenio IT profesionalcima, kojima su predstavljene teme poput Windows Servera 2012, System Center 2012 u SP1 inačici te Windows Azure IaaS.

Osobit je naglasak stavljen na virtualizaciju poslužitelja te izgradnju javnih i privatnih računalnih oblaka te kako združivanjem mogućnosti rješenja iz Microsoftovog portfelja korisnicima ponuditi vrhunske usluge kojima mogu pristupati s bilo koje lokacije i bilo kojeg uređaja.