NAKON GODINA GUBITAKA

Kraj jedne ere: LG je u ponedjeljak proizveo svoj posljednji smartfon

01.06.2021 u 11:34

Bionic
Reading

Korejski div je zaključno s ponedjeljkom 31. svibnja proizveo svoj zadnji smartfon. Kompanija resurse planira preusmijeriti u proizvodnju kućanskih aparata i televizora

LG je napravio još jedan korak prema najavljenom prestanku prodaje smartfona. Prema izvješću Asia Business Dailyja kompanija je proizvela posljednje uređaje u ponedjeljak 31. svibnja.

LG je u ranom travnju objavio planove o polaganom usporavanju proizvodnje smartfona te je naglasio da će uređaje nastaviti proizvoditi kako bi ispunio ugovorne obveze prema nekim teleoperaterima, prenosi Engadget. Tvornica u kojoj su se do sad proizvodili smartfoni bit će prenamjenjena u pogon za izradu kućanskih aparata.

Zašto zatvaraju?

LG je nakon nekoliko godina gubitka odlučio da će do kraja srpnja ugasiti proizvodnju smartfona, premda je također naglasio da će neke od uređaja prodavati i nakon tog roka. Svi kupci koji su se odlučili za novi LG dobit će tri godine Android podrške, kao i četiri godine servisne usluge.

LG je u međuvremenu prodao zalihu još neizašlog Velveta 2 Pro i LG Rollablea koje je, podsjetimo, kompanija najavila u sklopu ovogodišnje prezentacije na CES-u. Kupci su, navodi izvor, njihovi zaposlenici iz Južne Koreje.