DRUŠTVENE MREŽE

Korisnici premijskog Twittera od sad mogu - sakriti svoje lajkove?

15.09.2023 u 11:27

Bionic
Reading

Premda ovo možda ne znači puno prosječnom korisniku, alat će biti od velike koristi javnim dužnosnicima

Ako ste premium pretplatnik na društvenoj mreži X, nekadašnjem Twitteru, sada možete sakriti karticu sa svojim lajkovima od javnosti, objavila je tvrtka u tweetu.

Nakon što omogućite opciju, kartica za lajkove trebala bi u cijelosti nestati s profila korisnika X Premiuma. Novu značajku možete uključiti kad promijenite svoje postavke tijekom razdoblja ranog pristupa.

Ovaj potez najnoviji je apel koji Muskov X upućuje korisnicima koji plaćaju. Riječ je o nastavku X-ovih galvaniziranih nastojanja da privuče više pretplatnika, imajući u vidu da su prihodi tvrtke od oglašavanja u SAD-u pali za 60 posto. Također se radi o metodi kojom premium pretplatnici mogu sakriti činjenicu da im se sviđaju tweetovi puni mržnje. U SAD-u pretplata na premium kođa 8 dolara mjesečno, odnosno 84 dolara godišnje, što daje rani pristup novim značajkama te, naravno, plavoj kvačici.

Možda ćemo zbog ovog dodatka uskoro vidjeti veći broj javnih osoba i dužnosnika koji će uzeti premijsku pretplatu na X. Povijesno gledano, razloge za skrivanje lajkova vidjeli smo u slučajevima poput onog političara Teda Cruza, koji je zaboravio da su njegovi lajkovi javni kada je 2017. godine njegov račun zabilježio 'kvačicu' na pornografski isječak, podsjeća Engadget.