PARTNERSTVO

KONČAR – INEM i F-Secure potpisali ugovor o suradnji

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 12.02.2010 12:03
  • Objavljeno 12.02.2010 u 10:50
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U Zagrebu je održana tiskovna konferencija tvrtki KONČAR–Elektronika i informatika (KONČAR-INEM) i F-Secure, povodom potpisivanja 'F-Secure Gold Partner' sporazuma o suradnji. Stručnjaci domaće i finske tvrtke prezentirali su trendove u IT sigurnosti za 2010. godinu, te istakli potencijalne prijetnje i opasnosti. Potpisom sporazuma potvrđuje se uspješna dosadašnja suradnja, te stvara temelj za još kvalitetniju daljnju implementaciju rješenja za informatičku sigurnost

KONČAR–Elektronika i informatika se, kroz svoju poslovnu jedinicu ICT rješenja, niz godina bavi razvojem i implementacijom rješenja s područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Izuzev poslovnih informacijskih (ERP) sustava, razvijen je sustav za upravljanje sadržajem i dokumentima, a u portfelju su i usluge projektiranja i izgradnje računalnih mreža, izgradnje sustava za arhiviranje podataka, nadzor i upravljanje složenim računalnim mrežama, kao i usluge vezane uz sigurnost informacija. Jedan od ključnih aspekata sigurnosti, u smislu informacijskih i komunikacijskih tehnologija, je svakako kvalitetna i pouzdana antivirusna i antispam zaštita.

Proboj malicioznog softvera za kompanije znači gubitak dragocjenih podataka, ali i izravnu materijalnu štetu, zbog utroška značajne količine radnih sati sistemskih administratora, prilikom njegovog uklanjanja. Slična je situacija i sa neželjenom (spam) elektroničkom poštom, koja osim utroška računalnih i energetskih resursa, predstavlja i gubitak vremena djelatnika prilikom njihove filtracije i brisanja.

U 2010. se godini kao potencijalne prijetnje i opasnosti, izuzev uobičajenih prijetnji na račune e-pošte, ističu Web 2.0, Botnet i DOS napadi, pokušaji pronalaženja propusta u operacijskom sustavu Microsoft Windows 7 i pregledniku Internet Explorer 8, ali i napadi na segment pametnih telefona, zbog porasta broja korisnika mobilnog širokopojasnog pristupa internetu. Na udaru će biti i računala sa MacOS operacijskim sustavom, koja zbog porasta popularnosti postaju sve zanimljivija „meta“ za autore malicioznog softvera.

Temeljem dosadašnjeg bogatog iskustva INEM-ovih stručnjaka, kao optimalno rješenje navedenih problema, odabrana je softverska i hardverska ponuda tvrtke F-Secure. Implementacijom hardverskoga rješenja koje štiti sandučiće e-pošte svih INEM-ovih djelatnika, uspješno se na mjesečnoj razini filtrira preko 37.000 poruka neželjene pošte (60,4% ukupnoga prometa), čime se stvara ušteda procijenjena na oko 51,5 radnih sati. Što se računalnih virusa tiče, softverska aplikacija F-Secure Client Security sa stopostotnom učinkovitošću zaustavlja mjesečno oko 200 pokušaja proboja malicioznog softvera, čime se dodatno ušteđuje minimalno 200 radnih sati sistemskih administratora.

'KONČAR-INEM kontinuirano prati trendove na području informacijsko-komunikacijskih tehnologija, a posebno vezano uz informatičku i informacijsku sigurnost. U skladu s tim prepoznali smo rješenje tvrtke F-Secure kao cjelovito i kvalitetno rješenje na području anti-x zaštita. U skladu s povećanim angažmanom ostvaren je izniman rast obujma prodaje, što je povezano s kontinuiranim usavršavanjem (edukacijom) naših djelatnika omogućilo stjecanje Gold Partner statusa. Ovom suradnjom KONČAR-INEM zaokružuje ponudu svojih ICT rješenja, u cilju nuđenja i implementacije cjelovitih ključ-u-ruke rješenja svojim korisnicima,' istakao je Ivan Bilać, rukovoditelj Poslovne jedinice ICT rješenja, KONČAR – Elektronika i informatika d.d.

Irma Hepokorpi, regionalni menadžer tvrtke F-Secure zaključila je kako 'F-Secure sa ponosom sklapa sporazum sa našim partnerom, tvrtkom KONČAR-INEM. Nastaviti ćemo usko surađivati tijekom ove godine, kako bi smo zajedničkim klijentima pružili najvišu razinu IT sigurnosti.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi