FINDABLES

Kome još trebaju papirnate posjetnice?

  • Autor: M. Č.
  • Zadnja izmjena 21.06.2013 09:19
  • Objavljeno 21.06.2013 u 09:19
findables

findables

Izvor: Promo fotografije / Autor: Findables.me

Kako u trenu nekome dati sve svoje kontakte? Pomoću papirnate posjetnice ili, još bolje, jednostavnim skeniranjem QR koda

Posjetnice su godinama bile (a često još uvijek jesu), najbolji način za razmjenu kontakata, pogotovo u poslovnom svijetu.

Onda su se pojavile društvene mreže pa je i taj način kontaktiranja postao popularan, najčešće među mlađom generacijom.

No uz Findables ne mora vam biti neugodno ako nemate posjetnicu pri ruci. Dovoljno je da druga osoba ima pametni telefon koji može očitati QR kod.

Naime, Findables je kombinacija kućišta za pametni telefon i aplikacije koja funkcionira poput posjetnice, ali i čuvara telefona u slučaju krađe.

Na kućištu napravljenom od silikona nalazi se QR kod koji se povezuje s profilom korisnika. To može biti službeni profil na web-stranicama tvrtke, LinkedInu, Facebooku ili Twitteru.

Prilikom skeniranja QR koda, automatski se otvara profil korisnika sa svim kontaktnim podacima koje korisnik želi dijeliti s drugima.

Zanimljivo je da se, ovisno o situaciji, može mijenjati profil na koji QR kod vodi. Tako za neformalna druženja on može biti postavljen na profil na Facebooku, a za poslovne sastanke na profil na LinkedInu.

Isto tako, može se postaviti i poseban profil u slučaju gubitka ili krađe telefona koji će 'poštenog' nalaznika zamoliti da kontaktira s vlasnikom.

Dovoljno je ulogirati se korisničkim imenom na web-stranicu Findablesa i aktivirati profil 'Contact Me' te se nadati da će vam nalaznik vratiti telefon.

Zasad je kućište Findables dostupno po cijeni od 29,95 dolara (170 kuna) za iPhone, iPad i Galaxy SIII na službenim web-stranicama.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!