ZA EKOLOŠKI SVJESNE

Kindle na solarnu energiju

09.01.2012 u 11:27

Bionic
Reading

Želite e-čitač za čije punjenje nikad nećete trebati utičnicu ili USB? Tvrtka SolarFocus ima rješenje za vas

Tijekom sajma Consumer Electronics Show tajvanska će tvrtka predstaviti SolarKindle, kućište za Amazonov Kindle koje će omogućiti punjenje i napajanje tog uređaja uz pomoć solarne energije. Riječ je o jednom u nizu ekološki prihvatljivijih uređaja koji će biti predstavljeni tijekom ovogodišnjeg CES-a, piše Green Beat

Dimenzije kućišta su 200x119x18,3 milimetra. Teži 215 grama. Omot je sačinjen od poliuretanskog materijala koji podsjeća na kožu. Prednji dio čini solarni panel. S iste strane, ali iznutra, pronaći ćete ugrađenu svjetiljku LED jačine 800 luksa, koja će vam pomoći pri čitanju noću ili uz slabiju rasvjetu.

U kućište je također ugrađena i rezervna baterija snage 1.500 mA, koju je također moguće koristiti za punjenje uređaja. U SolarFocusu kažu da će kućište utrostručiti trajanje normalne baterije za Kindle. No, s obzirom na to da ćete moći koristiti Sunčevu energiju, teoretski više nikad nećete trebati utičnicu ili USB za napajanje.

U prodaju online kreće 15. siječnja. Koštat će 80 dolara (oko 440 kuna). Zasad je dostupna samo verzija namijenjena četvrtoj generaciji tog uređaja, no tijekom proljeća bi se mogla pojaviti i inačica za Kindle Touch.

Kako izgleda i funkcionira? Pogledajte video!