VIDEO USPOMENE

Kamere za svaki džep

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 06.08.2009 09:30
  • Objavljeno 06.08.2009 u 09:00
kamere_naslovna

kamere_naslovna

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Pregled nekoliko modela videokamera prema njihovim mogućnostima i pripadajućoj cijeni. Vjerujemo da bi svatko trebao pronaći nešto za sebe

Neke događaje, situacije, lokacije i stvari fotografija jednostavno ne može zabilježiti, ali zato može video. Popularizacijom video standarda visoke rezolucije, naprednih codeca i jeftine memorije kamere u raznim izdanjima su postale lako dostupne svima. Pitanje je samo što želite i koliko ste novca spremni izdvojiti.

Jeftino HD snimanje - Aiptek PocektDV AHD 100

Aiptek

Aiptek

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Aiptek proizvodi cijenom vrlo pristupačne videokamere. Model AHD 100 nudi snimanje u 720p razlučivosti po cijeni manjoj od 1.000 kuna. Naravno, za tako nisku cijenu nečega se treba odreći, a u ovom slučaju to je kvalitetna optika, sposobna za velika uvećanja. Fiksni objektiv se donekle može kompenzirati kretanjem snimatelja, a u kasnijoj obradi videa se zbog visoke rezolucije neki dijelovi mogu i digitalno uvećati. Ako ste spremni na odricanja, Aiptek dosta nudi za traženu cijenu.

Cijena: 900 kn
www.aiptek.de

HD video pod vodom - Sanyo Xacti VPC-WH1

Sanyo

Sanyo

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Xacti je poznato ime u svijetu kompaktnih videokamera. Posebno je poznata serija vodootpornih kamera Xacti. Odnedavno Sanyo prvi put nudi vodootpornu videokameru sa snimanjem u visokoj razlučivosti. Model WH1 snima u video razlučivosti 720p i pri tome se pridržava IPX8 standarda. Ne smijemo zaboraviti da ova kamera u sebi ima pristojnu optiku, pa nudi i zum 30x. Video se sprema na raširene i relativno jeftine SD memorijske kartice koje se već mogu nabaviti s kapacitetom od 32 GB.

Cijena: oko 3.500 kn
www.sanyo.com

Kamera otporna na udarce, vodu i prašinu - Panasonic SDR-SW20EP

Panasonic

Panasonic

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kamera otporna na vodu, prašinu i udarce, a pristupačne cijene. Da bi cijena bila prihvatljiva, ovdje se radi o kameri koja snima SD video, dakle DVD rezolucijom u MPEG2 formatu. Medij na koji snima su SD memorijske kartice. Omjer slike snimljenog videa je 16:9. Panasonic je mislio na korisnike koji ovu kameru planiraju koristiti u malo grubljim uvjetima te je uključio vrlo sposobnu optičku stabilizaciju u nju i sposobnu optiku sa zumom 10x.

Cijena: 2.400 kn
www.panasonic.com

Jeftino do video uspomena - Canon MD110

Canon

Canon

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Tko traži standardnu DVD rezoluciju snimanja sa svim funkcijama kamkordera za što manje novca, ne mora ići dalje od Canonova modela MD110. Medij na koji se bilježi video su dosta raširene MiniDV kazete koje se mogu koristiti mnogo puta. Za prilično malen novac ova kamera nudi optički zum 35x i širokokutno snimanje. Format video zapisa je 16:9.

Cijena: 1.300 kn
www.canon.com

Za dugotrajno snimanje - Sony DCR-SR57E

Sony

Sony

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Sonyjeve kamere nude nešto veći kapacitet za skladištenje snimljenog materijala od konkurencije, pogotovo kada se radi o modelima koji snimaju SD video. Korisnici koji snimaju puno i nisu u mogućnosti često prazniti kameru trebali bi razmisliti o modelima s ugrađenim tvrdim diskom. Tvrdi disk kapaciteta 80 GB u kombinaciji sa standardnom DVD rezolucijom videa na ovom modelu nudi pohranu čak 61 sat video materijala. Na ovoj kameri ne valja zanemariti ni mogućnost optičkog zuma 60x ni desetosatno trajanje baterije.

Cijena: 3.100 kn
www.sony.com

Snimanje puno sličica u sekundi - Sanyo VPC-FH1

Sanyo

Sanyo

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Korisnici koji vole snimati brze događaje za naknadnu analizu ili jednostavno žele vidjeti nešto usporeno nemaju puno izbora osim Sanyove Xacti VPC-FH1 kamere. To je jedna od prvih i rijetkih kamera koje nude snimanje brže od 30 sličica u sekundi. FH1 snima video u punoj 1080p rezoluciji, a može ga u jednako visokoj rezoluciji snimati sa 60 sličica u sekundi. Smanjivanjem rezolucije mogu se dostići brzine snimanja od 600 sličica u sekundi. Nažalost, FH1 je top model iz Xactijeve ponude, pa mu je takva i cijena.

Cijena: oko 4.000 kn
www.sanyo.com

Vrhunska kvaliteta videa - Panasonic HDC-HS100EPK

Panasonic

Panasonic

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Tko želi vrhunsku kvalitetu slike i spreman je to platiti, htjet će kupiti Panasonicovu kameru s tri MOS svjetlosna čipa. Svaki je zadužen za jednu boju, a elektronika kombinira zabilježeno u savršeno oštar i čist video razlučivosti 1920 x 1080 piksela. Objektiv Leica Dicomar s mogućnošću uvećanja 12 puta kvalitetom je u skladu sa 3MOS svjetlosnim čipovima. Video zapis se pohranjuje na tvrdi disk kapaciteta 60 GB ili na SD memorijske kartice. Kamera ima ugrađen Panasonicov sustav za stabilizaciju slike OIS.

Cijena: 8.000 kn
www.panasonic.com

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi