TEHNO SAVJETI

Kako vratiti zaslon smartfona s Androidom u život? Probajte ovo

11.09.2019 u 07:32

Bionic
Reading

Pametni teleforn s Googleovim operativnim sustavom često je gotovo pa beskoristan ako njegov zaslon osjetljiv na dodir ne funkcionira kako bi trebao. Ako vam se to dogodi, evo što trebate pokušati

Pogledajte pregled trikova kojima možete pokušati ponovno upogoniti zaslon vašeg pametnog telefona s Androidom.

Je li problem u zaslonu?

Možda nije problem u zaslonu već u softveru vašeg smartfona. Isprobajte ova moguća rješenja problema.

Ponovno pokrenite pametni telefon

Kad god možete, prvo pokupajte riješiti problem tako što ćete ponovno pokrenuti uređaj. Iznenađujuće često će to biti dovoljno.

Pritisnite i zadržite pritisak na tipci za uključivanje/isključivanje, pa kucnite na Restart ako možete. Ako ne možete, zadržite pritisak na tipci Power dok se smartfon ne isključi sam.

TEHNO SAVJETI

Pet znakova da s baterijom vašeg smartfona nešto nije u redu

Pogledaj galeriju

Pokrenite smartfon u sigurnom (Safe) načinu rada

Pokrenete li pametni telefon s Androidom u sigurnom načinu rada, to znači kako ćete aktivirati samo aplikacije s kojima je bio isporučen. Ako zaslon normalno radi u tom režimu, problem je gotovo sigurno u nekoj od aplikacija koje ste instalirali kasnije.

Pritisnite i zadržite pritisak na tipci za uključivanje/isključivanje. Ako možete, pritisnite i zadržite pritisak na Power Off. Kad se pojavi opcija za aktiviranje načina rada Safe kucnite na Accept. Vaš će se smartfon ponovno pokrenuti.

Iz sigurnog načina rada možete izaći na isti način, samo što ćete odabrati Restart.

Provjerite što ne štima aplikacijom

U trgovini aplikacijama Play naći ćete više aplikacija pomoću kojih možete pokušati što je problem sa zaslonom vašeg uređaja. Među njima je, primjerice, aplikacija Display Tester koja može otkriti mrtve piksele za zaslonu, prikazuju li se boje ispravno, je li sve u redu s podrškom za više točaka i tome slično.

Uklonite zaštitu sa zaslona

Zaštita zaslona korisna je jer daje dodatnu mjeru sigurnosti pri padu smartfona ili susretu s oštrim predmetima. Ali, taj isti sloj plastike ili stakla može predstavljati problem. Stoga ga pokušajte ukloniti i vidjeti hoće li zaslon bolje raditi nakon toga.

TEHNO SAVJETI

Incidenti su sve češći: Ovih pet načina za zaštitu smartfona od hakera morate znati

Pogledaj galeriju

Umjetno poboljšajte latenciju zaslona

Ako vaš zaslon djelomično funkcionira, možda ćete moći poboljšati njegovu latenciju pomoću aplikacija iz trgovine Play. Aplikacija Touchscreen Repair, recimo, može kalibrirati vaš zaslon kako bi smanjila vrijeme odziva.

Upravljajte smartfonom koristeći glas, izraze lica ili geste

Dodir nije jedini način kako možete upravljati pametnim telefonom. Uz odgovarajuće aplikacije možete za to koristiti glas ili pokrete lica, ali samo ako ste ih instalirali prije no što su se problemi u radu pojavili. Među aplikacijama koje bi bilo dobro isprobati su Googleov Voice Access i Eva Facial Mouse.

Spojite smartfon na vanjsku tipkovnicu i računalnog miša

Ne možete instalirati aplikacije zbog problema sa zaslonom? Povezivanje s vanjskom tipkovnicom i mišem mogli bi biti korisni ako još vidite što je na zaslonu.

Pametni telefon je završio pod vodom? Osušite ga

Ako ste ispustili smartfon u WC školjku, bazen ili drugu posudu s vodom najbolje je čim prije ga isključiti i staviti na sušenje.

Potražite pomoć u servisu

Ako ništa od dosad navedenog nije pomoglo, vrijeme je da uređaj odnesete stručnjacima i nadate se najboljem.