GOTOVO RJEŠENJE

Kako od Raspberry Pi računala napraviti prijenosnik?

09.04.2015 u 11:49

Bionic
Reading

Minijaturno računalo Raspberry Pi još uvijek se pokazuje kao izvrsnom platformom za različite projekte. Jedan od onih koji pored samog računala pokazuju potencijal za komercijalni uspjeh je i Pi-Top, dodatak za ovaj komad hardvera koji će ga pretvoriti u prijenosnik

Pi-Top je niz dodataka za Raspberry Pi, koji po sastavljanju uz nešto sitno spajanja elemenata lemilicom predstavlja pravi minijaturni prijenosnik za entuzijaste. Time je donekle opravdana i cijena od 300 dolara (u koju je uključen i Pi), koja već dobrano ulazi u sferu jeftinih prijenosnika (posebno u Chromebook kategoriji).

Ipak, riječ je o potpuno drugačijoj kategoriji. Računalo i komponente (koje uključuju i tipkovnicu, touchpad, pripadajuće kontrolere, 13,3-inčni LCD ekran i dr.) je potrebno sastaviti u smislenu cjelinu u kućištu, a osnovna ideja iza svega je potaknuti entuzijaste na razmišljanje o mogućim preinakama, nadogradnjama i sličnom. Ukratko - tvorci ovog paketa su se potrudili voditi mislima Raspberry Pi Foundationa, u kojem i oni najmlađi i stariji mogu naučiti ponešto o elektronici i ostalom vezanom uz računala.


Nakon uspješnog financiranja putem Indiegogo kampanje, stvar je postala ozbiljnijom, a prve pošiljke paketa valja očekivati negdje u lipnju.