NIJE TEŠKO

Kako najlakše zaraditi na Mercedesu? Izgubite ključeve!

11.04.2017 u 08:08

Bionic
Reading

Jedna je vlasnica pred 21 godinu izgubila ključeve svog Mercedes-Benza SL500 i ostavila ga u garaži, što joj je donijelo solidnu zaradu

Postoje bogati, a postoje i opsceno bogati. Jedna od potonjih je vlasnica Mercedes-Benza SL 500 iz 1996. koja je automobil dobila na poklon, s njim napravila 130 kilometara te ga onda ostavila pod ceradom u jednoj od svojih garaža u Londonu bez da ga je ikad više pogledala. Razlog? Izgubila je ključeve, a kako je gospođa financijski očito dobro situirana, tako si je mogla dozvoliti da s ključevima na neki način izgubi i automobil.

Za slučaj su čuli iz aukcijske kuće Coys koja je potom s vlasnicom dogovorila prodaju automobila na dražbi jer mu je vrijednost značajna, uskoro će postati youngtimer odnosno automobil star od 25 do 30 godina. Kako je riječ o popularnom Mercedes-Benzovom SL-u interne oznake R129 s motorom V8 obujma pet litara i snage 326 konja koji je uvijek tražena roba, cijena će krenuti od 45.000 funti s obzirom na malu kilometražu. Da je automobil bio korišten, cijena bi mu na tržištu danas bila od 7.000 do 9.000 funti, navode iz Coysa.

No kako znati da priča nije prevara? Jednostavno, osim originalnih papira ovog Mercedes-Benz SL-a aukcijska kuća Coys je od batlera vlasnice dobila i pismo u kojem potvrđuje da automobil stoji garažiran već 21 godinu jer je izgubila ključeve, a nije joj bila nužda voziti Mercedes-Benz SL 500 koji je dobila na poklon.