STIŽU WINDAYS17

Kako je digitalna transformacija promijenila Microsoft, a može i Hrvatsku

18.04.2017 u 13:02

Bionic
Reading

Tijekom svečanosti otvorenja ovogodišnje konferencije WinDays Don Grantham, direktor Microsofta za srednju i istočnu Europu, govorit će kakav će učinak digitalna transformacija imati na dugoročni gospodarski rast Hrvatske

Kao i prijašnjih godina, konferencija WinDays17 bit će službeno otvorena na kraju poslovnog i početku tehnološkog dijela, u srijedu 26. travnja, u sportskoj dvorani hotela Diamant u Poreču. 

Uz Lejlu Zukić-Krivdić, direktoricu Microsofta za Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu, govorit će Don Grantham, direktor Microsofta za srednju i istočnu Europu, regiju koja unutar Microsofta obuhvaća 33 zemlje. Navest će primjere digitalnih transformacija s lokalnih i drugih europskih tržišta. 

Grantham će publici približiti vrijednost moderne tehnologije te načine kako ona može pomoći tvrtkama i vladama da stvaraju inovacije kako bi bile uspješne u budućnosti kao i kakav će učinak digitalna transformacija imati na dugoročni gospodarski rast Hrvatske te na njezinu konkurentnost i tržište rada. 

Govorit će i o promjenama koje je u protekle dvije godine doživjela tvrtka Microsoft koja je također transformirana te je time stvorena nova korporativna kultura.

Bit će uručena donacija humanitarne akcije u sklopu konferencije WinDays17, namijenjena štićenicima Dječjeg doma Ruža Petrović iz Pule kojoj je cilj bio ispuniti želje i prikupiti darove za 36 štićenika. Više o akciji možete naći ovdje

Nakon središnje svečanosti posjetitelje očekuje nastup Milesa Hiltona Barbera, koji će govoriti o tome kako su potencijali za promjenu prvenstveno u nama, a  ne u našem okruženju što je zorno pokazao nizom postavljenih rekorda ekstermne izdržljivosti i bez obzira na činjenicu što je u mladosti izgubio vid. 

Ključno predavanje tehnološkog dijela konferencije održat će Igor Pavleković, direktor konferencije WinDays Technology, koji će se dotaknuti glavnih tema: informacijske sigurnosti, digitalne transformacije i softvera otvorenog koda te najaviti demonstracije, predavanje i okrugle stolove.

Tijekom tehnološkog dijela konferencije bit će govora o tehnologiji otvorenog koda i poslovanju u oblaku, o čemu će između ostalig govoriti predstavnici tvrtke Red Hat. 

Mislav Balković iz Algebre održat će predavanje na temu Obrazovanje kakvo trebamo i zaslužujemo – Hrvatska 2020., tijekom kojeg će ponudi pregled prošlih uspješnih i neuspješnih reformi. Također bit će prikazano gdje se hrvatsko obrazovanje nalazi danas te koji su koraci potrebni kako bismo do 2020. imali obrazovanje kakvo zaslužujemo. 

Marijan Lalić iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva održat će predavanje Kako država potiče stvaranje digitalno konkurentnih tvrtki? u sklopu kojeg će govoriti o tome što država čini već sada ili namjerava poduzeti da stvori okruženje koje podržava stvaranje digitalno konkurentnih tvrtki.  

Draženko Kopljar, član uprave PBZ, tijekom predavanja Stvarati ili uvesti pametne vještine govorit će o obrazovnom sustavu i poslovnom okruženju koji stvaraju i razvijaju specijaliste i stručnjake te o tome kako zadržati stručnjake.

Više: Windays