KONFERENCIJE

WinDays se bliži, pogledajte što je na rasporedu

07.04.2017 u 14:02

Bionic
Reading

Uz već najavljene predavače na poslovnom i tehnološkom dijelu konferencije bit će održano nekoliko okruglih stolova na aktualne teme

Objavljen je raspored konferencije Microsoft WinDays17 koja će biti održana od 25. do 28. travnja u Poreču.  Uz već najavljene predavače na poslovnom i tehnološkom dijelu konferencije bit će održano nekoliko okruglih stolova na aktualne teme. 

Tako će se za vrijeme konferencije WinDays Business biti održan okrugli stol Zašto i kako smo stvarali digitalno konkurentne projekte? 

Okrugli stol će istaknuti potrebu promjene poslovnih modela tvrtki u skladu s digitalnom transformacijom, a moderator će s pojedinim predstavnicima tvrtki koje trenutačno provode projekte digitalne transformcije razgovarati i o tome što uključuje promjena poslovanja u skladu s digitalnom ekonomijom  te kako su uspjeli premostiti prepreke na putu ka promjenama i što ih motivira. 

Sudjelovat će Marko Krištof (Državni zavod za statistiku), Matija Žulj (Agrivi) i Marin Pucar (Podravka). Prije okruglog stola sudionici će imati prilike poslušati prezentacije o projektima digitalne transformacije navedenih tvrtki.

Nenad Bakić, Dragan Primorac, Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci te Goran Radman, prodekan Visokog učilišta Algebra sudjelovat će u okruglom stolu Što učiniti odmah kako bismo postavili obrazovanje za vještine budućnosti s ciljem da podignu svijest o tome kako će glavnu pokretačku snagu digitalne konkurentnosti u Hrvatskoj uskoro činiti digitalne vještine zaposlenika. 

Prema zaključcima Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatska pokazuje prilično nizak učinak u području ponude i potražnje digitalnih vještina. Stoga je potrebno što hitnije postaviti obrazovni sustav i edukacijske programe s namjerom razvoja upravo tih vještina, a kako to učiniti, govorit će se na okruglom stolu.

Kroz formu razgovora 2 na 1 s poduzetnikom i posebnim savjetnikom Predsjednice Republike za digitalnu transformaciju i STEM Nenadom Bakićem te docenticom na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Teom Žakulom čut ćete razmišljanja dva istaknuta pojedinca koji žele promijeniti obrazovni sustav, posebno na STEM području i putem svojih projekata dokazuju da je moguće napraviti pozitivne pomake. 

Tijekom tehnološkog dijela konferencije i ove godine će biti govora o rješenjima otvorenog koda s obzirom da se radi o sveprisutnoj tehnologiji na kojoj svoja poslovanja temelje brojne svjetske i hrvatske kompanije, ali i o temi informacijske sigurnosti i zaštite od sveprisutnih prijetnji informacijskim sustavima.  T

ehnologija treba postati dio svakog poslovnog procesa i obrnuto, a o tome će govoriti istaknuti predavači poput Alena Delića, Adisa Juge, Damira Dobrića i Mustafe Toromana. Predavanja će trajati od 30 do 45 minuta.

Više: WinDays17