SOFTWARE STARTUP ACADEMY

Ovi će se startupovi natjecati za Microsoftovih 40.000 kn

19.04.2016 u 15:03

Bionic
Reading

Odabranih sedam finalista svoje će radove predstaviti 28. travnja u 20 sati u press centru konferencije WinDays u Poreču, gdje će pobjednika odabrati stručni žiri sastavljen od predstavnika Microsofta i predstavnika hrvatske start-up zajednice

Odabrani su finalisti programa Software StartUp Academy kojeg Microsoft Hrvatska provodi četvrtu godinu zaredom s ciljem da, kroz niz predavanja, radionica i rad s mentorima, mladim poduzetnicima omogući ulazak u poslovni svijet.

Program je tijekom protekle godine pohađalo više od 500 studenata i mladih u Splitu, Osijeku, Šibeniku, Varaždinu, Rijeci i Zagrebu gdje su im u razvoju poslovnih ideja pomagali mentori, stručnjaci iz lokalne zajednice.

Odabranih sedam finalista svoje će radove predstaviti 28. travnja u 20 sati u press centru konferencije WinDays u Poreču, gdje će pobjednika odabrati stručni žiri sastavljen od predstavnika Microsofta i predstavnika hrvatske startup zajednice.

Najbolji projekt bit će nagrađen sa 40 tisuća kuna namijenjenih implementaciji rješenja. Po prvi put svaki tim će imati svoj promotivni štand na WinDaysima


'Ideje i poslovna rješenja ovogodišnjih finalista vrlo su kvalitetna, raznovrsna i zanimljiva. Drago mi je što su mnogi timovi svoja rješenja temeljili na internetu stvari i drugim aktualnim tehnologijama. Bit će zanimljivo vidjeti finalna predstavljanja projekata', rekao je Filip Glavota iz Microsofta Hrvatska.

Tim Canelio je razvio prvi pametni uređaj za treniranje pasa i pripadajuće mobilne aplikacije koji omogućuju edukaciju, motivaciju i trening pasa. Juvo – Home Friend brine za sigurnost i zdravlje djece pružajući roditeljima konstantan uvid u kakvoj se okolini dijete nalazi.

Aplikacija OninO je platforma za ad-hoc komunikaciju na lokalnom području koja ima za cilj povezati ljude u svakom trenutku i na svakom mjestu te im omogućiti da stupe u interakciju s domaćinom događaja ili mjesta na kojem se nalaze.

Gym Team iz Osijeka kreirao je Palester, web aplikaciju za vođenje teretane koja pojednostavljuje usluge i procese vezane za istu, a pomoću sestrinske aplikacije eTrener može poslužiti i kao komunikacijski kanal sa članovima teretana.

PinList je platforma za lokacijsko praćenje u realnom vremenu koja pruža mogućnost praćenja lokacije praktički bilo kojeg objekta ili osobe.

Vjenčanje.online je mobilna i web aplikacija za automatizirano prikupljanje fotografija i video zapisa vjenčanja, no moguće ju je primijeniti na bilo kakvu drugu vrstu događanja. Dodatna mogućnost je izrada prikupljenih fotografija na licu mjesta koje posjetitelji mogu odmah dobiti kao trajnu uspomenu.

Serene.li je platforma koja automatizira repetitivne procese koje dizajneri svakodnevno obavljaju, a njihovim klijentima omgućava praćenje napretka traženog proizvoda i bilježenje novih zahtjeva.