KONFERENCIJE

WinDays17: Kako do pametnog gospodarstva

17.02.2017 u 08:43

Bionic
Reading

Krovna tema poslovnog dijela konferencije WinDays 17 bit će stvaranje pametnog gospodarstva i povećanje digitalne konkurentnosti Hrvatske

Objavljene su teme poslovnog dijela konferencije WinDays17, koja će biti održana od 25. do 26. travnja u Poreču na otoku sv. Nikola pod sloganom Iskoristimo potencijal. Krovna tema konferencije je stvaranje pametnog gospodarstva i povećanje digitalne konkurentnosti Hrvatske.

Promjene zahvaćaju sve grane gospodarstva i događaju se svugdje u svijetu, lokalno i regionalno, a digitalne tehnologije u tome igraju značajnu ulogu pa je u zadnjih nekoliko godina pojam digitalne transformacije postao nezaobilazan.

Digitalne tehnologije ubrzavaju transformaciju, podižu produktivnost, omogućavaju inovativost, a samim time pozitivno utječu na digitalnu konkurentnost sve u cilju stvaranja pametnog gospodarstva. Bit će prikazani uspješni lokalni primjeri transformacijskih projekata u realnom i javnom sektoru kroz četiri područja: uključivanje korisnika u poslovne procese, transformaciju proizvoda, optimizaciju poslovanja i osnaživanje zaposlenika.

'Tijekom ovogodišnjeg izdanja konferencije WinDays17 želimo razgovarati o postignućima i lokalnim iskustvima te potaknuti buduće uspješne inicijative i projekte. Imat ćemo tematske blokove za razne tipove organizacija kako bismo pokazali poslovnom i javnom sektoru kako prevladati transformacijske izazove i pametno se specijalizirati za budućnost.

Naš ultimativni cilj je utjecati na stvaranje poticajnog okruženja kako bi se što više tvrtki, ali i javni sektor tranformiralo te postiglo razinu digitalne konkurentnosti', rekla je Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsofta za Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu.

Nakon poslovnog dijela konferencija će od 26. do 28. travnja biti nastavljena dijelom posvećenim tehnologiji, koji će se baviti sigurnošću informacijskih sustava, prvenstveno radi kontinuiranih i sveprisutnih prijetnji u domenama cyber sigurnosti.

Više: WinDays17