CROAI MEETUP

Kako hrvatski startupi rješavaju izazove u primjeni GPT modela?

13.04.2023 u 10:09

Bionic
Reading

Brojni startupi u svijetu počeli su s implementacijom GPT modela, koji je trenutno goruća tema u tech zajednici, ali i izvan nje, a kako su ovo tek počeci, malo je još uvijek informacija o tome koje su najbolje prakse i najveći izazovi u tom procesu. Kakva su iskustva implementacije GPT modela u hrvatskim startupima? Koji su izazovi s kojima se oni susreću i koje su njihove najbolje prakse?

Upravo su odgovori na prethodna pitanja tema sljedećeg The Geek Gathering Meetupa, koji će se održati u BIRD inkubatoru u četvrtak 13. travnja 2023., na temu ChatGPT na djelu: najbolji primjeri iz prakse za implementaciju.

'Pojavom novih i vrlo moćnih OpenAI GPT modela došlo je do pojave brojnih poduzeća koja ih implementiraju. Unatoč tome, i dalje postoji malo praktičnih izvora o tome kako najbolje iskoristiti ove fantastične modele. Kroz ovo predavanje pokušat ćemo to promijeniti, dijeleći svoja iskustva i najbolje prakse koje smo pronašli prilikom korištenja GPT modela u izradi stvarnih proizvoda', najavila je Margita Šoštarić, AI inženjerka u Mindsmithsu koja će održati prvo predavanje.

Sljedeće predavanje održat će Vedran Srhoj Egekher, CEO & Co-Founder JellyRide-a, a govorit će o iskustvu u integraciji GPT modela i JellyRide-a, i kako primjenjujući GPT modele kreiraju bolje korisničko iskustvo.

The Geek Gathering Meetupe u Zagrebu organiziraju CroAI (Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju) i TGG (The Geek Gathering), želeći stvoriti prostor za razgovor o najaktualnijim temama iz inženjerske perspektive. Pridružite se u raspravi prijavom na poveznicu.