NIJE DOBRO

Još loših vijesti: Meta sprema nove otkaze, možda već u ožujku

13.02.2023 u 09:44

Bionic
Reading

Tvrtka u čijem su vlasništvu Facebook, Instragram i WhatsApp mogla bi tijekom nadolazećih nekoliko tjedana podijeliti još otkaza

Meta Platforms je u studenom 2022. godine najavila otpuštanje 13 posto ukupnog broja zaposlenih, odnosno više od 11 tisuća ljudi.

Bio je to najveći pojedinačni rez te vrste u gotovo 20 godina postojanja (računajući i Facebook dok je bio samostalan), koji je zahvatio praktično sve odjele, navodi Engadget.

Kako piše Financial Times, u Meti trenutno se radi minimalno koliko se mora u iščekivanju nove runde otkaza. Zasad nije poznato o kolikom bi se broju zaposlenih moglo raditi.

Glavni izvršni direktor Mark Zuckerberg investitorima je prije rezova u studenom rekao kako je cilj dobiti organizaciju s nešto manje zaposlenih do kraja 2023. godine.

Daleko od toga da je Meta jedina velika tehnološka tvrtka koja šalje ljude na burzu. Trenutno po broju otkaza prednjači Amazon (18 tisuća), ali i drugi veliki igrači poput Googlea i Microsofta planiraju smanjiti broj zaposlenih za desetak ili nešto više tisuća.