manje je više

Još je jedan proizvođač telefona izbacio model na Androidu Go

22.07.2018 u 09:13

Bionic
Reading

Nakon što je prije tri mjeseca predstavila dva nova modela, Motorola je sada izbacila novi kojeg pokreće Android Oreo Go

Motorola je u travnju izbacila dva nova modela svojih pametnih mobitela – Moto E5 Play i E5 Plus, a upravo je predstavila i još jedan. Riječ je drugačijoj inačici E5 Playa koju će pokretati Android Oreo Go.

Android Go je verzija operativnog sustava koja sadrži manje aplikacija i prvenstveno je namijenjena pametnim mobitelima s manje memorije. To znači da će se novu Motorolu E5 Play moći nabaviti s manje unaprijed instaliranih aplikacija, a podržavat će samo optimizirane aplikacije koje su stvorene za prikazivanje na uređajima s manje prostora za pohranu.

Kako za sada stvari stoje, mobitel će biti moguće nabaviti samo u Velikoj Britaniji. Prodaja je započela ovog vikenda, a cijena uređaja se kreće od 69 do 89 funti, odnosno od 570 do 740 kuna. E5 Play prodaje se i na američkom tržištu za sličnu cijenu.

Model je i dalje jedan od prvih uređaja koji su dotupni na Androidu Go. Prvi takav, Alcatelov 1X, predstavljen je u veljači. Trend su nastavili Nokia i ZTE sa svojim verzijama Go telefona. Svi modeli zamišljeni su kako bi ugodili manje zahtjevnim kupcima ili onima koji ne koriste mnogo svoje pametne telefone.

E5 dolazi sa senzorom otiska prsta i 5,3-inčni zaslonom s omjerom slike 18: 9, piše The Verge.

Galaxy Note 9 u pet boja Izvor: Tech Advisor / Autor: Samsung