JAJA SVUDA OKO NAS

Jajasti gadgeti za veseli Uskrs

02.04.2013 u 09:42

Bionic
Reading

Uskrs jednostavno inspirira proizvođače gadgeta da probude dijete u sebi i na tržište izbace cijelu paletu proizvoda koji svojim izgledom podsjećaju na jaja, piliće ili zečiće. Uostalom, proljeće je, pa se i kod njih budi inspiracija

Kao što se kod Božića sve vrti oko Djeda Mraza i ukrašavanja bora, kod Uskrsa se većinom vrti oko pisanica i zečeva.

To su prepoznali i proizvođači različitih gadgeta koji su pred sam Uskrs tržište preplavili uređajima u obliku jaja, zečića ili pilića. Neki od njih mogu zaista biti korisni. Drugi - pa recimo da su zabavni za gledanje, ali bi se o njihovoj korisnosti moglo raspravljati.

TamaTown by Tamagotchi


Sjećate se pošasti zvane Tamagotchi koja je prije petnaestak godina osvojila svijet? E, pa vratili su se, ovog puta kao cijeli grad.

TamaTown jaje i dalje podsjeća na Tamagotchije iz prošlosti, ali je opremljen modernijom tehnologijom. TamaTown je zapravo virtualni grad za Tamije koji dolaze posebno. Svaki Tami ima svoje karakteristike kojima se TamaTown prilagođava. Tako možete imati nekoliko Tamija, a jedan TamaTown.

Uz to, igrati možete i na TamaTown web stranici gdje možete uspoređivati svoje likove s drugima i razmjenjivati iskustva.

TamaTown je dostupan na Amazonu za 30 dolara (oko 180 kuna), dok se svaki lik prodaje posebno po cijeni od tri dolara (18 kuna).

Mini Planetarium

Sega je napravila mini planetarij koji možete nositi sa sobom kamo god idete. Princip je veoma jednostavan. U planetarij ubacite disk s više od 10 tisuća zvijezda, uključite ga i na stropu promatrate 'zvjezdano nebo'.

Ukoliko volite promatrati zvijezde, a oblačno nebo to vam onemogućava, uključite ovu spravicu i pokušajte pronaći Velikog medvjeda ili sazviježđe Oriona.

Mini planetarij dostupan je putem interneta za 128 dolara (760 kuna).

Raspjevano jaje


Ukoliko niste vični kuhanju i ne možete pogoditi koliko dugo treba kuhati jaje da bude dovoljno kuhano, a opet 'u mekano', ovo je napravica za vas.

Jaje koje dolazi u tri boje svira različite melodije ovisno o tome koliko je vremena proteklo od početka kuhanja.

Ukoliko želite mekana jaja, maknite ih s vatre kad začujete 'Killing me softly', a za tvrdo kuhana jaja pričekajte do 'The Final Countdown'.

Princip na koji radi je veoma jednostavan. Unutarnji termometar mjeri temperaturu vode i kad ona počne ključati, javlja se piskutanjem ili glazbom. Da biste ga utišali, jednostavno ga potopite u hladnu vodu.

BeepEgg je dostupno putem interneta za 20 funti (180 kuna) po komadu.

Grijač za ruke

Hot-Rox Electronic Hand Warmer mogao bi vam dobro doći i tijekom zime, a ne samo tijekom ovog hladnog Uskrsa. Naime, ovaj džepni grijač u obliku jajeta izvrstan je za one kojima su ruke uvijek hladne. Jedno punjenje može grijati 3-4 sata, a puni se jednostavno putem USB-a.

Da se zagrije dovoljno je tek 15-ak sekundi, a nakon isključivanja hladi se jednako brzo.

Ovaj Hot Rox možete nabaviti putem interneta za 23 funte (210 kuna).

Grijani masažer

Nakon što obavite blagdansku kupovinu, napravite sve kolače i ugostite rodbinu koju niste dugo vidjeli, potrebno vam je malo opuštanja. Heated egg massager masažno je jaje koje razbija ukočene mišiće pomoću topline i vibracija.

Bez obzira masirate li se sami ili će vas bolja polovica izmasirati kao zahvalu za izvrsne kolače, ovo jaje možete koristiti i kad nije Uskrs.

Dostupno je putem interneta za šest funti (55 kuna).

Digitalni okvir za sliku


Bez obzira što mislite o digitalnim okvirima za slike, ovi šareni u obliku jajeta zaista su zabavni.

Možete ih koristiti kao dekoraciju tijekom Uskrsa i staviti fotografije zečića ili pilića, a nakon blagdana ih podijeliti kao poklone prijateljima ili članovima obitelji.

Slike se jednostavno prebacuju putem USB-a, a može poslužiti i kao stolni sat.

USB Tumbler dostupan je putem interneta za 15 dolara (oko 90 kuna).

Zečja lampa

Malene porculanske lampe u obliku zečića savršena su dekoracija doma ususret Uskrsu. Koriste napajanje iz USB-utora kako bi pomoću LED lampice smještene u repu zečića osvijetlile prostoriju.

Izvrsno za dječje sobe, ali i za ljubitelje zečeva koji su spremni za Bunny Lamp izdvojiti 60 funti (550 kuna).

Zvučnici lizaljke

Bez obzira želite li s nekim podijeliti pjesmu sa svog pametnog telefona, MP3 playera ili računala, ovi simpatični zvučnici u obliku lizalice izmamit će osmijeh na lice.

Zbog svoje male veličine stanu u svaki džep, ne trebaju vanjski izvor energije i omogućavaju do šest sati glazbe. Pune se jednostavno putem USB utora na računalu.

Za one koji žele unijeti malo boje u svoj život, Candy Speaker dostupan je po cijeni od 20 dolara (oko 150 kuna).

Jastuk koji svijetli u mraku


Izvrstan poklon za klince koji se boje spavati u mraku ili koji jednostavno vole zečiće. Ovaj jastuk opremljen je LED lampicama koje mijenjaju boju, a koristi energiju iz baterija.

Rabbit with Bow može se nabaviti putem interneta za 20 dolara (oko 150 kuna).